Uppdaterad 28 september, 2018

Foto: Bildbyrån

Under sommarens världsmästerskap gick det mycket bra för våra europeiska landslag, som totalt dominerade turneringens slutspel. Det fanns därför en stor chans att möten som skedde i Ryssland under sommaren kunde komma att upprepas under höstens Nations League. Speciellt då grupperna i högsta divisionen samlar de absolut bästa lagen på en och samma plats.

De enda lag som möttes under VM och som nu spelar i samma Nations League-grupp är dock England och Kroatien, som gjorde upp i sommarens semi. Den gången var det Kroatien som gjorde bäst ifrån sig och tog sig till VM-final. När nästa omgång av ligan spelas 11-16 oktober kommer lagen mötas på nytt på kroatisk mark.

Playoff och slutspel kan öppna upp för retur

När gruppspelet är över finns det dock chans till ett stort antal nya möten mellan VM-rivaler. Det hela hänger på vilka lag som vinner sina grupper och därmed tar sig vidare till playoff och slutspel.

Som det ser ut med de aktuella ställningen i tabellerna så skulle Spanien och Portugal kunna mötas på nytt i såväl playoffen som ligans slutspel. Lagen spelade i samma VM-grupp, där det mötet mellan lagen blev mycket målrikt. 3-3 blev ställningen och när gruppspelet var klart gick båda lagen till slutspel. Här fick de dock båda se sig utslagna i åttondelen.

Dock är det många matcher kvar att spela i ligan och det är först i november som vi vet vilka lag som tar sig vidare och vilka möten vi då kommer att få se.

Sofie Hansson