Foto: Bildbyrån

Landslagsmålvakten Robin Olsen har haft svårt att få speltid i Roma och inte har situationen blivit bättre till den här säsongen där han i Roma var tänkt som tredjemålvakt. Så för att förändra sin position och få mer speltid har Olsen varit omgärdad av flyttrykten. Men när övergångsfönstret stängde och och inget lag värvat Robin Olsen så såg det ändå ut som han skulle bli kvar i Serie A klubben. Men så strax efter midnatt presenterade Premier League laget Everton honom som ny spelare i laget. 

Robin Olsen kom till Roma 2018, där har han haft det svårt att ta en plats i startelvan och under förra säsongen var han utlånad till Cagliari. Nu är det återigen ett lån som står på agendan för Olsen när Premier League klubben Everton valt att plocka in Olsen under ett lån säsongen ut.

I Everton kommer den svenske landslagsmålvakt att konkurrera med Jordan Pickford som trots Evertons fina inledning i Premier League har varit ifrågasatt som målvakt. Pickford är förutom målvakt i Everton även given som landslagsmålvakt för det engelska landslaget.

Robin Olsen skrev på ett femårskontrakt när han kom till Roma 2018. Men nu ska Olsen alltså tillbringa den kommande säsongen i den engelska staden Liverpool och försöka slå sig in i Premier League.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här