Expekt

Kvartsfinalerna i Fotbolls-EM 2024 är färdigspelade. Fyra lag är utslagna och fyra lag återstår. Nedan listar vi spelschemat, tv-tablån och lagen för EM-semifinalerna i Tyskland 2024. 

Det står klart vilka fyra nationer som har chansen att ta EM-guld år 2024. Kvar bland topp fyra är några av Europas absolut starkaste nationer. På den ”tuffare halvan” ser vi Spanien och Frankrike i semifinal efter att båda lagen slagit ut en varsin jätte i kvartsfinalspelet (Tyskland respektive Portugal). Från den andra halvan behövde England ett avgörande i straffläggning för att ta sig förbi Schweiz, medan Nederländerna vände mot Turkiet i Berlin för att säkra den fjärde och sista semifinalplatsen.

Semifinalerna i fotbolls EM 2024 spelas den 9 juli och 10 juli. Båda matcherna spelas med avspark 21:00 svensk tid, vilket innebär att vi från nu och framåt kan slopa två matcher per kväll vilket såklart är sorgligt i sig. Men nu ska allt avgöras och då är det som roligast att kolla på Europamästerskapet i fotboll för herrar.

Spelas det bronsmatch i EM?

Svaret är nej. Endast två lag spelar om medaljer och det är de två finallagen. Förlorarna i EM-semifinalerna 2024 får åka hem med en delad tredjeplats i hand.

Spelschema semifinaler Fotbolls EM 2024

Tisdag 9 juli:

Spanien – Frankrike
21:00

Studiosändning från 20:00.
Kommentatorer: Lasse Granqvist och Jens Fjellström
TV4 –  TV4 Play

Onsdag 10 juli:

England – Nederländerna
21:00

Studiosändning från 20:00.
Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg
SVT1 – SVT Play

Uppdaterad 7 juli, 2024