Foto: Bildbyrån

Ikväll sparkar EM-kvalet igång med inte mindre än tio öppningsmatcher, däribland Belgien – Ryssland. Belgien har sedan tredjeplatsen i VM gått som tåget, och förutom plattmatchen mot Schweiz i sista omgången spelade man stabilt under Nations League. Ryssland har blandat och gett, men ett mål ska man väl i alla fall få in till 2.02 hos 888Sport?

Belgien hängde totalt dit nio kassar på fyra matcher under Nations League. Inga supersiffror, men ett bra facit om man ser till det faktum att vi ikväll endast behöver ett mål från vardera lag. Man kommer dock fortsättningsvis till spel utan Romeru Lukaku, och även Kevin de Bruyne missar matchen. Två stora avbräck, såklart. Oddset för båda lagen att göra mål ligger på 2,02, och med Belgiens välförtjänta favoritskap i ryggen är det och andra sidan inte dem jag är orolig för. Dessutom finns det godkända ersättare i form av Dries Mertens och Thorgan Hazard som var het under Nations League.

Ryssland har som sagt blandat och gett under sin EM-kvalsuppladdning. I somras bombade man in åtta mål på tre gruppspelsmatcher, men under Nations League snittade man endast ett gjort mål per match. 5-1 mot Tjeckien (träningsmatch) i spetember följdes upp med 0-0 mot Sverige i gruppens tredje omgång. Till slut slutade man tvåa i Nations League-gruppen med Sverige, där svenskarna vann gruppen på bättre målskillnad.

Vi vet vad Ryssland kan, och med tanke på Belgiens skador kommer matchen blir jämnare än vanligt med chanser åt båda hållen. Jag spelar därför Båda lagen gör mål till 2,02 hos 888Sport.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål

  • Belgien är trots skadorna på Lukaku och de Bryune farliga offensivt
  • Ryssland har haft problem med Sverige, men är annars pålitliga målgörare
  • Jag förväntar mig en jämn match där båda lagen skapar chanser

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023