Expekt

Foto: Bildbyrån

Från ett åskådarperspektiv är det inte mycket som slår ett svensk EM-kvalmatch i fotboll en lördag 18.00 när vårsolen precis gått ner bakom horisonten. Möjligtvis en VM-kvartsfinal i juli, men det har vi ju redan blivit bortskämda med. Imorgon trummar i alla fall de svenska herrarna igång resan mot EM 2020, och som en skänk från ovan kastar 888Sport ut 9,00 gånger pengarna på Sverige till alla nya kunder. 

Man behöver inte vara fotbollsprofessor för att förstå att Sverige är klara favoriter till att avancera från Grupp F tillsammans med Spanien. Efter kvartsfinalen i VM och gruppsegern i Nations League har man visat att Sverige blir att räkna med under EM-kvalet. Första anhalten på resan mot EM 2020 är Solna, där man ikväll tar emot Rumänien.

Sett till resultaten i Nations League är Rumänien nödvändigtvis inte det strykgäng som många kanske tror. Då ska man dock komma ihåg att vinsterna i huvudsak  trillat in mot blåbärsnationer som Litauen och Montenegro. Inget ont om Litauen och Montenegro, men vi kan väl konstatera att det är skillnad på att möta 14:e rankade Sverige och länder som inte ens har heltidsavlönade spelare.

Truppläget i Sverige

Löpsedlarna i Sverige har de senaste dagarna fyllts av spekulationer kring Victor Nilsson Lindelöfs ”nej tack” och John Guidettis iblandning i det hela. Huruvida det finns någon som helst substans i påståendena låter jag vara osagt, men klart är i alla fall att VNL:s frånvaro är ett tungt avbräck för Sverige. Dessutom blev det just klart att mittfältsdirigenten Albin Ekdal missar matchen.

Bortsett från avhopp och skador tycker jag att det ska bli att se vad Alexander Isak kan åstadkomma om han får spela. Det troliga är att han får starta på bänken till förmån för Marcus Berg – och kanske Sebastian Andersson? Matcherna mot Rumänien och Norge blir ypperliga tillfällen för spelare som just Andersson och Isak att bevisa sig själva i blågult, och gör de det kan det vara så att Guidetti har gjort sitt i landslaget.

Bjudodds på svensk vinst

Det är med andra ord två viktiga och intressanta VM-kvalmatcher vi har framför oss. Förbundskapten Janne Andersson gav igår beskedet att alla spelare förutom just nämnda Ekdal är tillgängliga för spel. Nu hoppas vi att dagens match mot Rumänien kan ge fler svar på frågorna kring statusen på svenska landslaget.

Det finns väl egentligen inte så mycket mer och säga när oddset på svensk vinst står i 9,00 gånger penningarna. Minst sagt svårt att ducka ett sånt erbjudande. Högsta tillåtna insats är 50 SEK.

Funderar du på att skapa ett konto hos 888Sport rekommenderar vi att först läsa igenom villkoren för kampanjer med förbättrade odds så du alltid har stenkoll på vad som gäller.

Speltips: Sverige

Jag väljer att spela raka 1:an på Sverige för att:

  • Sveriges har bevarat VM-formen och vann sin Nations League-grupp
  • Den svenska truppen innehåller flera orutinerade spelare som måste visa framfötterna för att stadga sig i landslaget
  • Rumänien är på pappret ett sämre lag, och förutom de svenska skadeavbräcken finns det egentligen ingenting som tyder på en skräll

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023