Expekt

Uppdaterad 21 september, 2023

Högerbacken Stina Lennartsson kommer in till mötena med Spanien och Italien. Detta meddelar Peter Gerhardsson på en presskonferens dagen före match i Nations League.

I förra veckan tog Peter Gerhardsson ut 23 spelare till Nations League-samlingen i september, en trupp där Amanda Nildén skulle konkurrera på högerbacken tillsammans med Nathalie Björn, något som förbundskaptenen berättade för EM-fotboll.se. Men efter att vänsterbacken Anna Sandberg lämnat återbud dagen därpå så var även Nildén tänkt som en fullgod ersättare på vänsterbacken då Peter Gerhardsson inte valde att kalla in någon ersättare vid det tillfället.

Men nu, dagen före avsparken mot Spanien, meddelar Peter Gerhardsson att han kommer att kalla in en extra ytterback till Nations League-matcherna mot Spanien och Italien, detta då Linköpingsbacken Stina Lennartsson kallas in. Lennartsson spelade en match från start för Sverige i VM, detta som högerback, och går in och konkurrerar på den positionen med Nathalie Björn och möjligen Amanda Nildén då även om den sistnämnda är vänsterback i grunden.

I Sveriges trupp finns ny fyra ytterbackar med Jonna Andersson, Amanda Nildén, Nathalie Björn och Stina Lennartsson.