Uppdaterad 7 juni, 2022

Janne Andersson tvingas till förändringar i Nations League-truppen. In kallas duon Christoffer Nyman och Daniel Sundgren, detta samtidigt som Alexander Milosevic lämnar samlingen på grund av en mindre skada.

När Sverige förlorade mot Norge i Nations League i söndags så drog Emil Krafth och Dejan Kulusevski på sig gula kort, något som innebär att duon missar torsdagens möte med Serbien på Friends Arena.

Förbundskaptenen Janne Andersson väljer därför att agera. Under nationaldagen (måndagen) så meddelade landslaget i ett pressmeddelande att man kallar in högerbacken Daniel Sundgren och forwarden Christoffer Nyman. Båda har varit med i landslaget under Janne Anderssons ledning i tidigare skeden. Sundgren tillhör till vardags grekiska Aris medan Christoffer ”Totte” Nyman spelar sin fotboll i allsvenska IFK Norrköping.

I samma veva som duon presenterades så meddelade dessutom landslaget att Alexander Milosevic lämnar truppen. Mittbacken har spelat en och en halv match hittills men tvingas nu lämna samlingen på grund av en mindre skada som stoppar honom från spel i veckan. Sverige har i skrivande stund fyra mittbackar i truppen i form av Hjalmar Ekdal, Edvin Kurtulus, Sotirios Papagiannopoulos och Joakim Nilsson.