Sveriges F19-landslag, med spelare födda 2004 eller yngre, ska kvala mot F19-EM i Belgien i sommar. För att nå Europamästerskapet krävs gruppseger i sista kvalgruppen mot Ukraina, Island och Danmark i danska Køge. Se truppen och spelschemat nedan.

I förra veckan kvalificerade sig F17-landslaget för F17-EM i maj månad. Nu är det dags för det lite äldre landslaget (F19-tjejerna) att göra detsamma. Den 18-30 juli 2023 spelas F19-EM i Belgien. För att ta sig dit krävs gruppseger när Sverige inleder EM-kvalets andrafas (EM-kval 2) i danska Køge. För motståndet står hemmanationen Danmark samt Island och Ukraina. Kvalet spelas den 5-11 april där Sveriges unga landslag med en gruppseger alltså tar sig till ett EM-slutspel i sommar.

Nu har förbundskaptenen Annelie Norén presenterat den svenska truppen till EM-kvalet. En trupp bestående av många stora talanger inom svensk fotboll. Lisa Björk (anslöt till Linköping från Umeå till denna säsong) och Matilda Nildén (AIK) finns där bland många fler. Den unga truppen innehåller näst in till enbart spelare med stor erfarenhet från seniorspel under den föregående säsongen och med siktet på nya genombrott i säsongen som kommer.

Spelschema

Gruppettan går till EM-slutspel i Belgien 2023. Det lag som slutar sist kommer att spela i EM-kvalets ”Liga B-division” till nästa kvalspel.

5 april:
Ukraina – Sverige
14:30

8 april:
Sverige – Island
19:00

11 april:
Sverige – Danmark
14:30

Målvakter:

Elvira Björklund, Djurgårdens IF
Nadine Allard, IF Brommapojkarna

Backar:

Jo-Anne Agbor Tataw Cronquist, FC Rosengård
Maja Landin, IFK Kalmar
Sofia Reidy, Jitex BK Mölndal
Ella Nilsson, Växjö DFF
Klara Svensson Senelius, Jitex BK Mölndal
Elisabeth Tillenius, Eskilstuna United

Mittfältare:

Nesrin Akgün, Växjö DFF
Lisa Björk, Linköping FC
Lucia Duras, Eskilstuna United
Lisa Frisk, KIF Örebro
Matilda Nildén, AIK
Emilia Pelgander, KIF Örebro
Svea Rehnberg, IFK Kalmar
Tuva Skoog, Piteå IF
Bea Sprung, FC Rosengård
Victoria Svanström, IFK Göteborg
Saga Swedman, IF Brommapojkarna
Ida Åkerlund, Eskilstuna United

Uppdaterad 21 mars, 2023