Expekt

Foto: Bildbyrån

På onsdag spelas de första matcherna i oktober-kvalet till EM 2021 i England. Sverige kommer under denna omgång hinna med möten med två andra nationer och kan med framgång i dessa klättra upp i kvalgruppens topp.

Under fredagen tar man sig an Ungern på bortaplan och nästa tisdag kommer Slovakien på besök för ett möte på Gamla Ullevi. Sammanlagt kan man här få med sig sex viktiga poäng och därmed gå om Island som efter veckan kommer ha spelat en match mindre än Sverige.

Förutom Sverige kommer Lettland och Slovakien hinna med två matcher vardera, men då lagen just nu står utan några poäng kan det bli tufft att klättra förbi det svenska laget.

Dessa matcher kommer att spelas i Sveriges kvalgrupp under veckan:
Fredag 4 oktober: Lettland-Slovakien
Fredag 4 oktober: Ungern-Sverige
Tisdag 8 oktober: Sverige-Slovakien
Tisdag 8 oktober: Lettland-Island

Sverige fortfarande bäst i gruppen

Innan helgen presenterade FIFA den senaste världsrankingen för damlandslag och för Sveriges del blev denna uppdatering en framgång. Laget klättrade upp till en delad femteplats ihop med England trots att man inte plockat några nya FIFA-poäng den senaste tiden.

Tittar man på de övriga lagen i Sveriges EM-kvalgrupp så ligger Island kvar på en sjuttondeplats, samtidigt som Ungern och Lettland klättrar en position vardera. Slovakien tappar i sin tur en position.

Uppdaterad 4 oktober, 2022