Tipsduellen 15/5

SPELSTOPP: 15:25

SPELBOLAG: Snabbare

50 kronor
1. Leverkusen – Union Berlin 1
2. Juventus – Inter 2
3. Roma – Lazio 2
4. Brighton – West Ham 2
5. Tottenham – Wolverhampton 1
6. Hammarby – Djurgården 1
7. West Brom – Liverpool 2
8. Athletic Bilbao – Real Madrid 2
9. Leipzig – Wolfsburg 2
10. Degerfors – Örebro 1

Tipsduellen är Sveriges nya poolspel. Här ska du tippa hemmaseger (1) eller bortaseger (2) på tio utvalda matcher. Tipsduellen är det nya tipset utan kryss. Det vill säga att slutar en match oavgjort så blir det vinst oavsett vad du spelat på den matchen. Tipsduellen har även en fast summa på 50 kronor för att delta så alla spelar på samma villkor! För att vinna pengar i Tipsduellen så gäller det att pricka in alla tio rätt. Häng med i vår analys av Sveriges nya poolspel som har en vinstutbetalning på hela 82,5 procent. Är du ensam vinnare är du garanterad en jackpot på minst 1 miljon kronor!

För att kunna delta i Tipsduellen behöver du skapa ett konto på Snabbare.com. Bli medlem här!

⏰ Spelstopp: 15:25

💰 Spiken! – Liverpool

💣 Skrällen! – Hammarby

1. Leverkusen – Union Berlin 1

Ganska så öppen match i mitt tycke, två lag som faktiskt har blandat och gett under året i Bundesliga. Historiskt sett så brukar det bli jämna matcher mellan dessa två lag, men där Leverkusen brukar resultera som vinnare. 4 av 5 senaste har slutat i vinst för Leverkusen och det tror jag även det blir denna gång!

2. Juventus – Inter 2

Inter har ju verkligen tagit över maktrollen i Serie A den här säsongen. Leder Serie A stort dessutom, medans Juventus har varit en enda stor besvikelse! Tror att Inter kommer till matchen med en riktig stor morot! Här kan Inter skjuta bort Juventus från en Champions League plats! Snacka om morot för de blåsvarta. Dessutom så var Juventus riktigt usla mot Milan och åkte på en riktig pinsam 0-3 förlust. Nej, här spikar jag Inter utan att blinka och bläddrar vidare.

3. Roma – Lazio 2

Vi stannar kvar i Italien och riktar blickarna mot Roma-Lazio. Här tror jag att matchbilden kommer bli två lag som kommer satsa framåt, ett oavgjort resultat är nämligen en förlust för båda då Roma riskerar att missa europaspel och Lazio som vill ta en Champions League plats. Kommer bli jämnt men väljer att gå på Lazio, då jag tycker att Lazio har varit lite bättre än Roma under säsongens gång. Hade man kunnat så hade jag spikat krysset!

4. Brighton – West ham 2

Brighton har ju väldigt svårt att vinna, men West Ham som jagar en Europaplats kommer nog ge allt för att ta den! Problemet för West Ham är att de inte har någon rolig form alls att tala om. Förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Tror dock att man bryter den trenden och tar Brighton! Brighton har hela säsongen haft svårt att göra mål och då har man också som bekant svårt att vinna matcher.

5. Tottenham – Wolverhampton 1

Svårtippad match! Tottenham ligger på en sjunde plats i Premier League. Vet inte alls vart jag har Tottenham i år? Blandar och ger hela tiden. Trots vad jag tycker att dem har kanske ett av ligans bästa anfall i Son och Kane. Tycker dock att Tottenham ska kunna ta den här matchen. Dem kommer troligtvis försöka göra det bästa av säsongen som är kvar. Chansen för Europaspel lever fortfarande, men tycker den känns ganska långsökt om jag ska vara ärlig. Kan mycket väl ta en plats ut i Europa, men… Så ojämna och lite sämst när det gäller talar inte till deras fördel.

6. Hammarby – Djurgården 1

Här kommer vi till vad jag tycker kanske är kupongens roligaste match. Stockholmsderby mellan två lag som har inlett säsongen riktigt bra! Mötena mellan Hammarby och Djurgården brukar resultera i jämna tillställningar med allt som oftast under tre mål. Tror vi kan räkna med något liknande den här gången. Men jag väljer att gå på Hammarby som segrare. Djurgården leder serien, men tror att matchbilden kommer bli lite som när lagen möttes i svenska cupen där Hammarby vann med 1-0. Djurgården kan mycket väl ta det här derbyt, men jag väljer att gå på statistiken kombinerat med den berömda ”magkänslan”. Hammarby blir veckans skräll i mina ögon!

7. West Brom – Liverpool 2

Säsongen vart ju inte riktigt vad man hade tänkt sig för Liverpools del. Man jagar Europaplats och man slog nu under veckans gång Manchester United på bortaplan i en viktig match. Riktigt starkt! Fyra mål dessutom och man visade upp en ganska härlig spelglädje som man saknat under säsongen. Här spikar jag Liverpool, vilket också får bli veckans spik!

8. Athletic Bilbao – Real Madrid 2

La Liga är ruskigt jämn och det är flera lag inblandade i toppstriden. Bland annat Real Madrid. Real krossade Granada senast med en klar 4-1 seger medans Bilbao åkte på en snöplig 1-0 förlust mot Huesca. Här tror jag det blir full anstormning från Reals sida som verkligen måste gå för det. Allt annat än en seger är ett nederlag! Spikar Real och går vidare till nästa match!

9. Leipzig – Wolfsburg 2

Tvåan mot trean i Bundesliga. Kommer bli ruskigt jämnt men tror att Wolfsburg till sist kommer stå som segrare i matchen. Leipzig åkte på en riktigt tung 1-4 förlust mot Dortmund senast och Wolfsburg jagar nu precis bakom dem i Bundesliga. Wolfsburg har en ruskigt bra form för dagen. Man förlorade för två matcher sen mot Dortmund med 2-0 men man hade med lite tur kunnat tvåla dit dem för chanserna fanns där! Jag är fullt medveten om att Leipzig kommer vilja studsa tillbaka direkt, men här chansar jag med att spika Wolfsburg. Wolfsburg är ganska bra på resande fot också. Man har gjort lika mycket mål på bortaplan som Leipzig har gjort på hemmaplan! Tycker oddsen är väldigt missvisade att Leipzig ska vara jättefavoriter. Favorit i fara säger jag!

10. Degerfors – Örebro 1

Kupongens tråkigaste match? Elvan mot tolvan i allsvenskan. Väljer dock att gå på Degerfors i den här matchen. Man spelar inte den roligaste fotbollen, men man har ändå lyckats få in bollar samtidigt som man har en ganska tajt defensiv. Örebro åt andra sidan har bara gjort fyra mål(!) på sex matcher och har dessutom släppt in elva mål. Degerfors har gjort sex mål på lika många matcher och släppt in sju. Man har ju faktiskt lyckats tvåla dit både Djurgården och IFK Göteborg. Man spelade dessutom oavgjort på IFK Norrköping senast. Det är ganska imponerade i mina ögon. Örebro slog i senaste matchen Häcken med 3-2, så kanske har man fått igång offensiven nu? Matchen är väldigt öppen och jämn, men känslan säger Degerfors.

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 14 maj, 2021