Uppdaterad 2 juli, 2021

TOPPTIPSET 2/7

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Schweiz – Spanien 2
2. Belgien – Italien X2
3. Peru – Paraguay 1X2
4. Brasilien – Chile 1X2
5. Häcken – Kristianstad 1X2
6. Växjö – Eskilstuna 2
7. Tjeckien – Danmark 2
8. Ukraina – England X2
Till Topptipset

Samtliga fyra EM-kvartsfinaler tar plats på fredagens Topptips som följaktligen löper över två dagar. Blir det nya favoritfall eller blir ordningen återställd? Jag är i första hand inne på det senare utfallet och väljer bland annat att spika både Spanien och Danmark. Copa América och Damallsvenskan står för den övriga konfekten. Nu kör vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Spanien

Schweiz tog sig oväntat förbi Frankrike i den förra omgången, men här tar det troligtvis stopp. Spanien är varnade och ska kunna montera ner alplandet som saknar viktiga Xhaka. Bra spik.

💣 Skrällen! – Kristianstad

Häcken nollades av Rosengård senast och saknar ett koppel av spelare när tabelltrean Kristianstad gästar Bravida Arena. Skåningarna kan absolut skrälla, till riktigt trevlig procent dessutom.

1. Schweiz – Spanien 2

Äntligen fredag och dags för de två första EM-kvartsfinalerna! Båda dessa gäng var sannerligen inblandade i sväningga åttondelar – Schweiz vände ett 1-3-underläge till seger efter straffar mot Frankrike medan Spanien slog tillbaka Kroatien med hela 5-3 (!) efter förlängning där matadorerna likt fransmännen tappade en tvåmålsledning i andra halvlek. Morata satte 4-3-målet via en läcker halvvolley vilket måste ha varit skönt för hackkycklingen. Spanien är given favorit att avancera och utan Xhaka (avstängd) väntar en jobbig afton i St. Petersburg för Schweiz. Tvåa!

2. Belgien – Italien 2

Nu till kvällens absoluta höjdare på Allianz Arena i München. Här ska Italien stångas med ett brandskattat Belgien. Våffelvurmarna tog sig med nöd och näppe vidare från åttondelsfinalen mot Portugal. Thorgan Hazard avlossande belgarnas enda skott på mål, det gick i mål. Eden Hazard och Kevin De Bruyne klev båda av skadade i andra halvlek och missar sannolikt kvarten. Två extremt tunga avbräck för tränare Martínez i sådant fall och utan superstjärnorna vet i katten om Belgien kan mäta sig med Italien. Pastakokarna fick slita för avancemanget mot Österrike där inhopparna Chiesa och Pessina blev stora hjältar. Det ska bli intressant att se om Mancini väljer att starta succéduon, oavsett håller jag Gli Azzurri högre i Tyskland. X2 torde räcka.

3. Peru – Paraguay X

Fredagskalaset går vidare i Sydamerika där gruppspelet i Copa América har lagts till handlingarna. Första paret ut i kvartsfinalspelet är Peru och Paraguay, två lag som på pappret är ganska jämna. Paraguay har möjligtvis en lite bättre spets där framförallt Newcastles Miguel Almirón sticker ut. I de bakre leden har dessutom rutinerade Júnior Alonso imponerat i Copan med sitt resoluta spel. Peru föll endast mot Brasilien i gruppspelet och Los Incas tog bland annat en övertygande seger mot Colombia. Inbördes är det tydlig fördel “hemmalaget”, sett till de fem senaste drabbningarna med Paraguay har Peru vunnit fyra och kryssat en. Jag har svårt att välja sida i Goiania och rullar därmed ut heltäckningsmattan i ett tidigt skede.

4. Brasilien – Chile 1

Brasilien slutade inte helt oväntat överst på tronen i Grupp B och får därmed möta fyran från Grupp A, Chile. Brassarna sprang igenom gruppspelet utan att förlora en enda match, men avslutade i moll då man bara fick oavgjort med Ecuador. Det ska dock nämnas att värdnationen ställde upp med en svagare elva i den matchen. Neymar, Richarlison och Casemiro tog bland annat plats på bänken, men väntas såklart starta i kvartsfinalen under natten mot lördag, svensk tid. Chiles bärande pjäser börjar komma upp till åren, men helt utan chans är absolut inte La Roja. Den sönderstreckade ettan ska helst garderas hela vägen.

5. Häcken – Kristianstad X

I fjol vann Kopparbergs/Göteborg SM-guld. I år heter laget BK Häcken och finns ånyo med och kamperar om den ädlaste medaljen. I och med förlusten borta mot FC Rosengård har dock göteborgarna hela åtta pinnar upp till skåningarna, det är troligtvis några poäng för många. Hemmalaget har många avbräck inför mötet med formstarka Kristianstad. På skadelistan hittar vi bland annat Hammarlund, Kollmats, Zigiotti Olme, Wijk och OS-aktuella målvakten Jennifer Falk. När ettan är uppe och snurrar runt 70 procent är det läge att gardera. Gästerna krossade Piteå med 6-1 senast och har definitivt kapacitet till att sätta käppar i hjulen för de gulsvarta. Hela upp och jobba skräll!

6. Växjö – Eskilstuna United 2

Eftet tio avklarade omgångar i Damallsvenskan jagar fortfarande Växjö en seger. Tre poäng och tre inprickade bollar i rätt bur är såklart inte tillräckligt bra och just nu tyder allt på att smålänningarna förpassas ner i Elitettan. Eskilstuna följde upp hemmasegern mot Linköping med att enkelt inkassera tre poäng via 2-0 mot ett vingklippt AIK. Loreta Kullashi sköt 2-0-målet på straff och har noterats för mål i två raka matcher. Gästerna äntrar Visma Arena med friska vindar i seglen och får bära ett tydligt favoritskap. Tvåan är både trolig och en värdemässig bomb. Jag spikar.

7. Tjeckien – Danmark 2

Tjeckiens seger mot Nederländerna är att betrakta som mästerskapets näst största största knall. Pilsernationen lyckades stänga ner Oranje fullständigt och efter de Ligts röda kort i andra halvlek kunde tjeckerna trycka in två baljor och vinna med 2-0. Kan de lägga Nederländerna på rygg ska kanske Danmark befinna sig i farozonen för att bli Patrik Schicks nästa offer? Tveksamt. Di röde och hvide mosade Wales med 4-0 och bättre chans att ta sig till en ny EM-semi kanske de aldrig får igen. Hjulmands lärjungar har något riktigt spännande på gång och kliver in som given favorit på Olympiastadion i Baku. Till omkring 50 procent är tvåan en vettig spik.

8. Ukraina – England 2

Sveriges banemän i tisdags, Ukraina, ska nu ta sig an England som nollade Tyskland i åttondelsfinalen. Det ska dock sägas att mötet med tysken var jämnt och kunde ha tagit en helt annan riktning om inte Thomas Müller hade sumpat ett friläge vid ställningen 0-1. Istället fick Harry Kane sista ordet på Wembley. Britternas bästa spelare har annars Sterling varit. City-stjärnan har svarat för trippla kassar och leder den engelska offensiven. The Three Lions har stått för bottennapp i tidigare mästerskap men att Southgates mannar, som inte har släppt in ett enda mål i egen bur, ska kliva på någon mina i Rom har jag svårt att se. Då tvåan streckas väl högt bör ändå ett rensarkryss övervägas.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Schweiz – Spanien 2
2. Belgien – Italien x2
3. Peru – Paraguay 1×2
4. Brasilien – Chile 1×2
5. Häcken – Kristianstad 1×2
6. Växjö – Eskilstuna 2
7. Tjeckien – Danmark 2
8. Ukraina – England x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.