TOPPTIPSET 9/7

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:44

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Colombia – Peru 1
2. Trollhättan – Vänersborg 1X2
3. Finn Harps – Waterford 1X2
4. St. Patrick’s – Derry City 1X2
5. Fylkir – Kópavogur 12
6. Cincinnati – Columbus 1
7. Londrina – Guarani 1X
8. Vasco – Sampaio Correa 1
Till Topptipset

Fredagens Topptips bjuder på flera trevliga bataljer där bronsmatchen i Copa América mellan Colombia och Peru smäller extra högt. MLS-derbyt från Ohio är en annan häftig tillställning för alla nattugglor. Därutöver hämtas fighterna från svenska Division 1, irländska Premier Division, Úrvalsdeild och den brasilianska andraligan. Målsättningen är precis som vanligt full pott med hög utdelning. 

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:44

💰 Spiken! – Cincinnati

Columbus har tappat rejält med fart mot slutet och har dessutom flera viktiga pjäser borta på landslagsuppdrag. Det ska formstarka Cincinnati kunna utnyttja till förmånligt värde.

💣 Skrällen! – Vänersborg IF

Ett taggat Vänersborg ska inte räknas ut i detta derby. Trollhättan är förvisso ett topplag i Ettan, men spelmässigt har det sett sådär ut mot slutet och här saknas dessutom backen Alexander Leksell. Spännande skrälltvåa!

1. Colombia – Peru 1

Två matcher återstår i Copa América. Innan den stora finalen mellan Brasilien och Argentina ska Colombia och Peru göra upp om en ärofylld bronspeng. Peru kan blicka tillbaka på ett fint mästerskap och Ricardo Garecas mannar stod även upp väl mot brassarna i semin (0-1). Här får emellertid de rödvita finna sig i att agera underhuggare. Colombia föll på straffar mot Argentina i semin efter en väl genomförd match mot Messi och gänget. Serie A-trion Muriel, Zapata och Cuadrado är tre klasspelare som Peru inte är i närheten av att matcha. Min känsla är att Colombia tar revansch från förlusten i gruppspelet. Ettan singlas.

2. FC Trollhättan – Vänersborgs IF 2

Från klassiska Garrincha-stadion i Brasília tar vi oss till Edsborgs IP i “Trollywood” där ett derby står på menyn. Trollhättan skuggar Ettan Södras serieledare Oskarshamn och kliver upp överst på tronen vid poängplock denna fredagskväll. Det kommer dock inte bli någon enkel resa för hemmalaget när Vänersborgs IF kommer på besök. I gästerna trupps återfinns flertalet lirare som tidigare representerat Trollhättan. Räkna med att dessa inte kommer vika ner sig i första taget. Alexander Leksell är avstängd för Trollhättan och till rådande procent lockar den lågt streckade tvåan klart mest. Helgardera och heja på VIF!

3. Finn Harps – Waterford 2

Efter 19 avverkade omgångar i irländska Premier Division har nästjumbon Waterford bara lyckats spela ihop 13 poäng och har en lång väg att vandra för att undvika ett negativt kval alternativt degradering. Noterbart är att av dessa 13 pinnar har Waterford löst sju sista fem omgångarna. Finn Harps har tagit motsatt riktning och inte vunnit en match sedan maj månad. Det är inte tal om någon given seger för The Harps och med tanke på värdet till höger trycker jag dit hela spannet och hoppas på att gästerna minst löser en pinne.

4. St. Patrick’s – Derry City X

St. Patrick’s fick en flygande start på säsongen i det irländska finrummet och var faktiskt obesegrade efter nio omgångar. Resultaten senaste veckorna har dock varit av blandad karaktär och jag har därför svårt att köpa den hårda streckingen som råder på vänsterflanken. Derry City kommer från en stark sommar och ståtar med poäng i 13 av de senaste 15 omgångarna. Hemmalaget har backarna Lee Desmond och Ian Birmingham på botbänken vilket ytterligare understryker vikten av att få med både krysset och tvåan i ett tidigt skede. Jag plockar återigen fram den breda penseln – 1X2!

5. Fylkir – Kópavogur 1

Från den gröna ön till vulkanön när vi vänder blickarna mot den isländska högstaligan, Úrvalsdeild. På Fylkisvöllur i Reykjavik stundar ett möte mellan två gäng som harvar i botten av tabellen. Kópavogur återfinns under giljotinen medan Fylkir hittas på rätt sida strecket med fem poängs marginal ner till träsket. Båda lagen snittar omkring två insläppta mål per match, men är å andra sidan inte helt oävna när de väl tar sig in i offensivt straffområde. Fylkir har ett något bättre material där framförallt Djair Parfitt-Williams sticker ut med sina fem fullträffar på nio framträdanden. Ettan till omkring 50 procent ligger närmast till hands, den lågt streckade tvåan agerar tidigt stödhjul då spåkulan vittnar om en målrik drabbning i den isländska huvudstaden.

6. Cincinnati – Columbus 1

Vidare västerut och till den amerikanska delstaten Ohio närmare bestämt. Här står ett intressant derby på agendan där jag tycker mig ha funnit fint värde på hemmalaget. Columbus anländer till TQL Stadium med halvdan form och de regerande mästarna har dessutom fått släppa iväg ett koppel av spelare till diverse landslag. Varken Molino, Etienne, Zardes, Fraser eller skadade Wright-Phillips finns med på resan till Cincinnati. Drömläge således för Jaap Stams hemmalag att lösa tre pinnar. Ettan är en spännande spik till trevlig procent.

7. Londrina – Guarani X

Brasilianska Série B tar kupongen i mål med dubbla strider. Estádio do Café agerar första anhalt där nästjumbon ska försöka jobba in säsongens första seger på eget gräs. Goda chanser till det finns mot mittenlaget Guarani som trots ett relativt behagligt schema inte har lyckats vinna på sina tre senaste bortamatcher. Framåt har besökarna en vass målskytt i Regis men att tvåan ska målas upp till omkring 40 procent känns inte korrekt. Känslan är att de hemmahörande “Hajarna” minst får med sig en pinne hemma på ”kaffestadion”. Krysset först, ettan sedan.

8. Vasco da Gama – Sampaio Correa 1

Vasco da Gama, med fyra brasilianska mästartitlar på kontot, drattade oväntat ur Série A föregående säsong. Kvar i truppen finns likväl anfallaren Germán Cano som slutade sexa i Série A:s skytteliga med sina 14 strutar i fjol. Tre mål hittills denna säsong från argentinaren är ett underbetyg och där har Vasco ett fint sparkapital. Sampaio Correa har fått en bra start på säsongen men är på pappret inte lika starka som hemmalaget och har en tuff utmaning framför sig i Rio de Janeiro. Etta!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Colombia – Peru 1
2. Trollhättan – Vänersborg 1×2
3. Finn Harps – Waterford 1×2
4. St. Patrick’s – Derry City 1×2
5. Fylkir – Kópavogur 12
6. Cincinnati – Columbus 1
7. Londrina – Guarani 1x
8. Vasco – Sampaio Correa 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 9 juli, 2021