Uppdaterad 5 juli, 2021

TOPPTIPSET 5/7

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Djurgården – Örebro 1
2. Göteborg – Elfsborg 1X2
3. Brasilien – Peru 1X
4. Kristiansund – Brann X2
5. Sandnes – Aalesund 1X2
6. Start – Ham-Kam 1X2
7. Raufoss – Bryne 1
8. Åsane – Jerv 1
Till Topptipset

Norge bistår med merparten av konfekten denna måndag då inte mindre än fem matcher hämtas från Eliteserien/OBOS-ligaen. Den norska andraligan är kanske inte den sexigaste rent kvalitetsmässigt, men till vår förtjusning finns ett gäng felstreckade fighter. Det ska även joxas med trasan i Allsvenskan och Copa América. Nu kör vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Djurgården

Djurgården är i toppen för att stanna, kanske att Blåränderna kan vara med och tävla om guldet. Örebro ska vara en munsbit för stockholmarna

💣 Skrällen! – Brann

Spelmässigt har “Brannmännen” från Bergen tagit kliv i rätt riktning och är på tok för bra för att husera under giljotinen. I en förväntat jämn match är den lågt streckade tvåan ett av kupongens bästa tecken.

1. Djurgården – Örebro 1

Djurgårdens herrlag dippade lite innan uppehållet, men har fortfarande i allra högsta grad chans att lugga MFF på guldet. Järnkaminerna förfogar över klasspelare på samtliga positioner, och mot ett Örebro som snittar under en pinne per match ska det således inte vara något snack. Närkingarna har inte gått att känna igen sedan Besara lämnade skostaden, inte heller inbördes statistik talar för Örebro som troligen inte räcker till på Tele2. Spikad etta.

2. IFK Göteborg – Elfsborg X

Ett redigt kalas väntar på Gamla Ullevi där IFK Göteborg ställs mot Elfsborg inför närmare 10 000 åskådare. Kanske att publiken kan hjälpa IFK att ta säsongens blott andra trepoängare. Hemmalaget får dock vänta på Wendt och Bergs entré ytterligare några veckor och värdarna har inte övertygat tillräckligt för att förtjäna rådande streck. Elfsborg har svarat för en bättre vår än IFK, det som talar emot de gulsvarta är dels inbördes statistik samt Okumus skifte till Gent. Helgardering krävs i Götet.

3. Brasilien – Peru 1

Det var med nöd och näppe Brasilien tog sig vidare från kvartsfinalen mot Chile i Copa América. Efter en jämn första halvlek tog brassarna ledningen genom Lucas Paquetá och allt var frid och fröjd. Sedan klev Gabriel Jesus in i handlingen. Jesus vårdslösa karatespark genererade i ett rött kort och värdnationen tvingades spela med en man mindre i drygt 40 minuter. Vargas hade en boll inne som dömdes bort för offside, närmare än så kom inte chilenarna. Brasilien, utan Jesus, ställs härnäst mot Peru som via straffar skickade ut Paraguay ur Copan. Peruanerna får klara sig utan avstängde André Carrillo vilket är ett tungt avbräck. Kommer Brasilien upp i normal nivå vinner de, med hänsyn till värdet plockar jag ändå med ett kryss. 1X.

4. Kristiansund – Brann 2

Vidare till vårt närmaste grannland i väst där Brann har det fortsatt kämpigt i Eliteserien. Med elva matcher under bältet har Bergenklubben blott spelat in fem poäng och innehar den mindre smickrande jumboplatsen. Så illa har det dock inte sett ut för de rödvita som inte haft studsarna med sig i jämna tillställningar. Insatsen mot Lilleström var bra (1-1) och sett till alla målchanser hade det inte varit orättvist om Brann vunnit. Kristiansund inledde säsongen piggt, men har bara fått med sig två pinnar från de senaste tre omgångarna och sett sådär ut spelmässigt. Det bör bli en jämnare match än vad streckingen indikerar och till rådande streck skippar jag ettan helt. X2.

5. Sandnes Ulf – Aalesund 1

I fjol trillade Aalesund ur Eliteserien, i andraligan går det desto bättre för västkust-laget som med sina 16 poäng endast har en pinne upp till Bryne som sitter på den andra direktplatsen till högstaligan. AFK-anfallaren Sigur Haugen har svarat för en fin inledning och redan petat in fem bollar på nio matcher, ett mål mer än vad hade mäktade med på 25 fighter i fjol. På resande tass har Haugen och company dock kammat noll i tre av fyra matcher så det är inte tal om någon given bortaseger på ÖsterHus Arena. Sandnes har ett par skickliga spelare, däribland Mathias Bringaker, som Aalesund måste se upp med. Ettan under 25 procent lockar i utgång även om samtliga tecken rekommenderas.

6. Start – Ham-Kam 1

Om Aalesund imponerat på hemmaplan har Starts säsongsinledning varit motsatsen. På Sör Arena har Sindre Tjelmelands adepter bara fått segerjubla en gång på totalt fyra försök. De svartgula värdarna, som även de trillade ur Eliteserien föregående säsong, hoppas på att bryta den negativa trenden när serieledande Ham-Kam gästar. Hamarkameratene har gått oväntat starkt under upptakten, men att nuvarande poängsnitt ska hålla i sig hela säsongen är inte troligt. Hemma ska Start ses med god chans mot samtliga lag i ligan och då ettan streckas förmånligt är det från vänster jag fattar pennan. Gärna alla tecken om pengarna räcker.

7. Raufoss – Bryne 1

Intressant möte från Nammo Stadion mellan två offensivt begåvade lag. Både Raufoss och Bryne snittar två mål framåt per match, skillnaden mellan gängen är att hemmalaget släpper lika många mål bakåt medan gästerna har satt en stark defensiv. Det gör att Bryne skuggar Ham-Kam i toppen medan Raufoss inte är bättre än tia. Hemma har dock RIL imponerat stort med segrar över Ham-Kam, Jerv och Aalesund som alla återfinns topp fyra i tabellen inför den tionde omgången. Mame Ndiaye står noterad för sju pytsar på åtta kamper och kan mycket väl bli tungan på vågen under måndagskvällen. Bra spiketta till trevlig procent.

8. Åsane – Jerv 1

I fjol var Åsane ett slutspelslag i OBOS-ligaen där de slog ut Raufoss i den första rundan innan det tog tvärstopp mot Ranheim. Morten Rösslands manskap har blandat och gett lite väl mycket under pågående säsong, men bör åtminstone kunna spela till sig en ny slutspelsplats i år. Martin Uelands röda kort blev kostsamt mot Aalesund senast (förlust 0-2 borta), men hemma på Myrdal Gress är de orangesvarta starka och ska ses med god möjlighet att studsa tillbaka mot Jerv. Besökarna från Grimstad släppte in fem baljor på denna skådeplats när lagen möttes i fjol och får finna sig att agera underhuggare även nu. Ettan är en fräck värdespik!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Djurgården – Örebro 1
2. Göteborg – Elfsborg 1×2
3. Brasilien – Peru 1x
4. Kristiansund – Brann x2
5. Sandnes – Aalesund 1×2
6. Start – Ham-Kam 1×2
7. Raufoss – Bryne 1
8. Åsane – Jerv 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.