TOPPTIPSET 6/7

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Italien – Spanien 1X2
2. England – Danmark 1
3. Argentina – Colombia 1X
4. Eslöv – Balkan 1X2
5. Cluj – Borac 1
6. Zalgiris – Linfield 1X
7. Fola Esch – Lincoln 1
8. Shkendija – Mura 1X2
Till Topptipset

Det återstår fyra lag i EM som hunnit fram till semifinaler. Båda matcherna spelas på Wembley och kommer till oss på tisdagens Topptips som således löper över två dagar. Känslan är att England löser den danska pölsen medan det är mer öppet mellan Italien och Spanien. Övriga inslag hämtas från Copa América och Division 2 innan fyra kvalmatcher till Champions League avslutar. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Fola Esch

Fola Esch gråter knappast över lottningen i CL-kvalet. Lincoln är ett knippe amatörer och halvtidsproffs som inte ska en suck i Luxemburg. Hemmaseger!

💣 Skrällen! – Balkan

Balkan är likt Eslöv duktiga framåt med Sebastian Rask i spetsen. Kan malmöiterna få ordning på försvaret är skrällen fullt möjlig. Rolig tvåa till gott värde.

1. Italien – Spanien 2

Den engelska nationalarenan har ordet när portarna till Wembley slås upp för en sprakande EM-semifinal mellan Italien och Spanien. Utöver åttondelen mot Österrike har Italien sett snuskigt bra ut och får helt sonika bära en liten favoritkeps i London. Insigne, Chiesa och Barella har alla övertygat stort, men pastanationens kanske allra bästa spelare i detta mästerskap, Spinazzola, skadade sig mot Belgien och väntas bli borta i månader. Ett tungt avbräck för Mancini. Spanien gjorde inte någon av sina bättre insatser mot Schweiz i kvarten, men lyckades tråckla sig vidare efter straffar. Matadorerna har dock visat klass tidigare och även om jag håller Italien något högre är det svårt att blunda för värdet till höger. Alla tecken!

2. England – Danmark 1

Att England får spela semifinalen hemma på Wembley inför närmare 60 000 åskådare är såklart en enorm fördel. Ännu viktigare är att Kane tryckte dit två bollar i kölhalningen mot Ukraina (4-0). Bättre chans till att äntligen ta sig till final i ett stort mästerskap får inte britterna. Danmark är förvisso inga duvungar och Hjulmands rödvita landslag har radat upp fina insatser sedan den speciella premiären mot Finland. I kvartsfinalen slog danskarna tillbaka Tjeckien med 2-1 i en förhållandevis jämn tillställning där Delaneys och Dolbergs mål i första halvlek blev matchavgörande. Tuffare fight härnäst mot ett målmedvetet England som fortfarande inte har släppt in något mål i turneringen. Publiken hejar fram britterna till en final, ettan spikas!

3. Argentina – Colombia 1

Vi vänder blicken mot Brasília där det också ligger en finalbiljett i potten på Garrincha-stadion. Argentina har imponerat i Copa América och har på vägen fram till semin ett kryss mot Chile som sämsta resultat. Messi har inte helt oväntat burit nationen på sina axlar, med sina fyra fullträffar toppar han skytteligan. I kvarten mot Ecuador svarade Messi för ett mål och dubbla assist i 3-0-viktorian. Vad talar för Colombia då? Till att börja med har de så kallade Kaffeodlarna sparkapital i Atlanta-duon Zapata/Muriel, båda väntar fortfarande på att få näta i Copan. Lägg därtill att defensiven såg stabil ut i kvarten mot Uruguay samt att Argentina haft svårt mot Colombia sista åren. Krysset sällskapar således den högt streckade ettan tidigt.

4. Eslöv – Balkan X

Kupongens enda svenska bidrag hämtas från Skåneland där ett intressant möte i Division 2 Södra Götaland går av stapeln i pingismeckat Eslöv. Stadens fotbollslag har sett överraskande bra ut och skuggar IFK Berga och Asarum i toppen av tabellen. Värdarnas framgång kan i mångt och mycket tillskrivas skarpskytten Omar Khattab som har vevat in fem baljor på sju matcher. Balkans Sebastian Rask står noterad för lika många fullträffar och även fast de tillresta malmöiterna inte imponerat som lag är “Rasken” en spelare som kan avgöra tillställningar på egen hand. Detta möte bör bli jämnare än vad strecken gör gällande. Jag väljer därmed att hela upp och jobba in minst en pinne för FBK.

5. Cluj – Borac 1

Den rumänska storklubben Cluj har fått en gynnsam lottning i den första omgången av kvalet till Champions League. Värdarna har vunnit den inhemska ligan fyra säsonger i följd och var så sent som 2019 framme i kvalfinal efter att bland annat ha slagit ut Celtic. Borac är inte på samma nivå, inte ens i närheten. Även om bosnierna vann den inhemska ligan föregående säsong så hade de rödblå det extremt tufft på resande fot. Bara sex vinster på 16 bortafighter i en medioker liga skrämmer knappast Ciprian Deac och company i Cluj. Ettan är en no-brainer i Transsylvanien.

6. Zalgiris – Linfield 1

Zalgiris toppar den inhemska ligan hemma i Litauen och även om de grönprydda har ett högre poängsnitt på resande tass ska de ses med god chans att besegra Linfield hemma på LFF Stadium och ta sig vidare till nästa runda. Där väntar troligen Ferencváros och en i princip given exit för Zalgiris. Linfield har bara spelat en vänskapsmatch sedan ligan i Nordirland tog slut i maj månad, den förlorades mot Kilmarnock på hemmaplan. Frågetecken kan således ställas kring gästernas status. 1X ska räcka gott i Vilnius.

7. Fola Esch – Lincoln Red Imps 1

Vidare till Luxemburg där Fola Esch välkomnar Gibraltars främsta lag, Lincoln Red Imps. Gästerna från den Iberiska halvön har dominerat den inhemska ligan sedan starten 2013, men det säger inte speciellt mycket. De flesta lagen består av ett gäng glada amatörer. Lincoln har förvisso några semiprofessionella spelare, men att de ska kunna mäta sig med Fola har jag svårt att tro. Värdklubben har tagit stora kliv sista åren och ska normalt vara både en och två nivåer bättre än Lincoln. Spikad etta till fint värde!

8. Shkendija – Mura X

Nordmakedonien deltog som bekant i nationens första EM-slutspel i sommar och nu har det blivit dags för landets bästa klubblag att ge sig in i jakten på en plats i Champions League. Shkendija har tidigare haft svårt att leverera ute i Europa och kliver in detta dubbelmöte som knapp underdog. Hemma i Skopje ska de ändå kunna stå upp mot Mura som mer än gärna reser hem till Slovenien med ett kryss i bagaget. Ovisst är bara förnamnet. Alla tecken tar plats omgående.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Italien – Spanien 1×2
2. England – Danmark 1
3. Argentina – Colombia 1x
4. Eslöv – Balkan 1×2
5. Cluj – Borac 1
6. Zalgiris – Linfield 1x
7. Fola Esch – Lincoln 1
8. Shkendija – Mura 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.