TOPPTIPSET 14/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Spanien – Sverige 1
2. Polen – Slovakien 1X
3. Argentina – Chila 1X2
4. Paraguay – Bolivia 1X
5. Brasilien D – Kanada D 1X2
6. Stabaek – Tromsö 1
7. Ungern – Portugal 1X2
8. Frankrike – Tyskland X

Måndagen kommer lastad med matchernas match när Sverige ska premiärspela i EM mot Spanien på bortaplan. Halva Topptipset präglas av det pågående mästerskapet medan övriga kamper snappas upp på olika håll och kanter. Förutom prima fotboll erbjuds 500.000 i extrapengar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Spanien

Emil Forsberg må visa kanonform på Friends Arena mot Finland och Armenien men mot ett världslag på bortabana kommer den svenska enmannaarmén stöta på patrull. Tänk med hjärnan!

💣 Skrällen! – Chile

Chilenarna är inte att leka med i dessa sammanhang, Vidal har lotsat sin trojka till flera pokaler i Copa América. Argentina har inte imponerat senaste halvåret och kan mycket väl få en lavett.

1. Spanien – Sverige 1

Derbi della virus! Skämt åsido, i skrivande stund är det tragiskt nog vi svenskar som toppar coronaligan tillsammans med vår premiärmotståndare. Kulusevski och Svanberg är out i Sevilla mot Spanien som frivilligt avställt Ramos medan Busquets och Llorente är smittade av covid-19. La Roja är med rätta fortsatt enormt stora favoriter till gruppsegern, i kraft av ett överlägset lag samt fördel av hemmaplan. Blågult fick stryk på rödgult gräs med 3-0 i EM-kvalet och med tanke på hur Jannes gäng såg ut i Nations League mot toppnationerna finns föga som talar för revansch på La Cartuja. Svenska fans överskattar de svenska chanserna, tacksamt för den som ser Europatipset som potentiell inkomstkälla. Etta av stål.

2. Polen – Slovakien 1

Två kryssbenägna kompanier kamperar i Sankt Petersburg där Sveriges grupp begår premiär. Både Polen och Slovakien har lirat oavgjort i båda sina uppladdningar inför EM-turneringen. Även innan dess har polackerna vacklat, de rödvita har endast vunnit en av sina senaste sju landskamper och nu saknas skarpskyttarna Milik/Piatek vilket isolerar Lewandowski ytterligare. Slovakien har gått segerlösa på bortaplan i snart två år, om man bortser från förlängningen mot Nordirland i playoffspelet. Marek Hamsik lär inte finnas med som annat än flaskbärare och moraliskt stöd i denna premiär. 1X täcker in både vett och värde.

3. Argentina – Chile 2

Copa América har dundrat igång i Brasilien och i premiären för Leo Messi ställs Argentina mot en väldigt välbekant motståndare. Det är bara tio dagar sedan de blåvita bataljerade mot Chile i VM-kvalet, den kampen på argentinskt gräs slutade med delad ära men ändå får Messi och hans vänner enormt förtroende på neutralt gräs. Visserligen saknas Sánchez men Chile har en vråltaggad Vidal som vet hur man lägger de största elefanterna på rygg. En förmodat jämn tillställning med ytterst ojämn streckning gör pennans startposition given. Måla från höger!

4. Paraguay – Bolivia 1

I samma grupp som ovanstående kombattanter ska det stridas på Olímpico i Goiania. Paraguay kommer till premiären efter en samling som innehållit två VM-kvalkamper och en pinne på kontot. Att ställas mot Uruguay och Brasilien är dock något helt annat än den uppgift som ligger framför Berizzos boys natten till tisdag. Bolivia är en maktfaktor när de får fightas hemma i La Paz men utanför det egna riket är det sällan Smedberg-Dalences gamla gäng räcker till. Bolivia har aldrig besegrat Paraguay utanför Bolivia. Ettan garderas enbart på grund av stenhård streckning.

5. Brasilien Dam – Kanada Dam 1

Över till damfotbollen och en landskamp av vänskaplig karaktär. Neutral mark i Spanien är underlaget när sydamerikanskor ställs mot nordamerikanskor. Dessa nationer möttes även i februari, i en turnering i Orlando, då segrade Brasilien med 2-0 efter en statistiskt jämn tillställning. Nu kommer brasilianskorna närmast från en 3-0-triumf mot Ryssland där brunkaren Bruna visade att gammal är äldst. Kanada lirade oavgjort, mållöst, mot Tjeckien i förra veckan då 20-3 i målchanser till de rödvita säger det mesta om matchbilden. Kanadensiskorna har plusstatistik gentemot Brasilien sett till de senaste sex inbördes och kan inte räknas bort till rådande procent. Alla tecken!

6. Stabaek – Tromsö 1

Bongens enda klubblagskamp utkämpas i vårt västra grannland. Fyra respektive sex omgångar är avverkade i Eliteserien, ändå är det Stabaek som ligger steget före i tabellen. De blåvita värdarna fick däng borta mot Rosenborg senast men är alltjämt obesegrade hemma i huvudstaden. Tromsö slog Viking i Stavanger för en månad sedan, det är den endast vinsten hittills för nordborna som lär få svårt att hävda sig i finrummet denna säsong. Med korrekta streck är det inget tu tal. Alla ägg i hemmakorgen.

7. Ungern – Portugal 2

Målkalas är inget vi ska hoppas på i Budapest där defensiver av stål ska stråla samman. Portugal vann EM med samma koncept, att försvar är bästa anfall, och under sommarens läger följdes 0-0 mot Spanien upp med en ny hållen nolla och stor seger mot Israel där Bruno Fernandes såg ut som rena rama Ronaldo. Ungerns genrep mot Irland slutade mållöst, även i dusten innan dess höll Szalai och grabbarna nollan intakt mot Cypern här i Budapest. När Portugal besökte Ungern i föregående VM-kval slutade matchen 0-1 sedan grönsaksgrytornas härförare lirat med decimerat manskap från minut 30. När Ronaldo och hans kamrater vann EM så fick de nöja sig med oavgjort i gruppspelets kraftmätning mot just Ungern. Den överstreckade utgångstvåan måste ha uppbackning.

8. Frankrike – Tyskland X

Frankrike är vice Europamästare och samtidigt regerande världsmästare. Som om inte detta guldosande skrytbygge hade slagkraft nog så bestämde sig Didier Deschamps för att röka fredspipa med Karim Benzema. Så nu har titelfavoriten världens mest meriterade centertank som grädde på sin glimrande glass. Jogi Löw satte sig samtidigt här hemma i München och rökte fredspipa med både Thomas Müller och Mats Hummels, det råder ingen tvekan om att Tyskland är bättre nu än i katastrof-VM för tre år sedan. Här är det enkelt att se framför sig att Didier och Jogi kommer överens om varsin premiärpinne för att sedan sätta sig och röka pipa ihop i kulvertarna efteråt. Kupongens bästa spikkryss!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader                   

1. Spanien – Sverige 1
2. Polen – Slovakien 1x
3. Argentina – Chile 1×2
4. Paraguay – Bolivia 1x
5. Brasilien D – Kanada D 1×2
6. Stabaek – Tromsö 1
7. Ungern – Portugal 1×2
8. Frankrike – Tyskland X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 14 juni, 2021