TOPPTIPSET 21/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Ukraina – Österrike 1X
2. Nordmakedonien – Nederländerna 1X2
3. Ryssland – Danmark 2
4. Finland – Belgien X2
5. Uruguay – Chile 1X2
6. Argentina – Paraguay 1
7. GIF Sundsvall – Västerås 1X2
8. Eskilstuna United – Linköping 2

Midsommarveckan inleder med ett spännande Topptips där landslagsfotboll från EM och Copa América varvas med svensk klubblagsfotboll från Superettan och Damallsvenskan. Danmark och Argentina är två favoriter att hålla i handen medan skrällar jobbas i Sydamerika och Västerås. Mot åtta gröna bockar!  

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Danmark

Danmark måste ta tre poäng för att ha chansen att avancera till playoff, något de ska ses med god chans att lyckas med mot Ryssland som inte har imponerat hittills. Fin spiktvåa på Parken!

💣 Skrällen! – Nordmakedonien

Nordmakedonien är redan borta från vidare avancemang. Debutanterna vill med det sagt avsluta snyggt och kommer inte att ge sig i första taget mot ett troligen roterande Nederländerna. Ge oss en knall, Goran Pandev!

1. Ukraina – Österrike X

Intressant möte när Grupp C ska avgöras under måndagskvällen. Båda dessa kombattanter står på tre pinnar inför den sista omgången, således är det sannolikt att delad ära räcker för att avancera. Vid ett sådant utfall tar Ukraina sig vidare som grupptvåa medan Österrike får hoppas på att de hamnar bland de fyra bästa treorna. Krysset är i skrivande stund nere och slirar under två gånger pengarna och är således gångbart som singelstreck hela vägen upp till 50 procent. Vid gardering är ettan att föredra då Ukraina besitter en något bättre spets.

2. Nordmakedonien – Nederländerna 2

Nederländerna har inlett EM med dubbla triumfer mot Ukraina och Österrike och är redan klara gruppsegrare. Läge för Frank de Boer att lufta bänken när De Oranje möter Nordmakedionen som jagar nationens första EM-poäng. Två nederlag innebär att debutanterna inte kommer att ta sig till åttondelsfinal men tro inte att Goran Pandev och gänget kommer att ge sig för det. De Balkan-bördiga är giftiga i omställningarna och mot en förmodad svagare holländsk elva åker minst krysset in som back up till tvåan i Amsterdam.

3. Ryssland – Danmark 2

Ryssland lyckades slå tillbaka Finland och därmed på allvar ge sig in i striden om en biljett till åttondelsfinalerna. Trepoängaren var med det sagt inte helt rättvis då finländarna pressade tillbaka ryssarna i andra halvlek och vaskade fram flera fina chanser utan att näta. Danmark gjorde en formidabel första halvlek och var värda ett bättre öde mot Belgien senast, men föll offer för Kevin De Bruynes briljans. Tre pinnar hemma på Parken kan med det sagt räcka till avancemang för de röde och hvide. Tvåan ser ut att erbjuda fint streckvärde och då åker spikklubban fram.

4. Finland – Belgien 2

Nederlagstippade Finland har fortfarande en möjlighet att avancera – för att den blåvita drömmen ska förverkligas måste Kanerva och company troligen lösa minst en pinne mot världsettan Belgien i den sista omgången. Belgarna är redan klara för slutspel efter att ha inlett med två vinster. Det skulle därför knappast vara ögonbrynshöjande om förbundskapten Martínez väljer att avlasta flera stjärnspelare, däribland De Bruyne och Lukaku. Det öppnar upp dörren för Finland och eftersom delad ära gagnar bägge nationerna är rensarkrysset ett spännande komplement till favorittvåan. X2 i St. Petersburg.

5. Uruguay – Chile X

Över till andra sidan Atlanten där Copa América rullar vidare med två matcher under natten mot tisdagen. Strax innan midnatt, svensk tid, ska Uruguay upp och dansa med Chile i Cuiabá och det är en fight som väntas bli både tight och chansfattig. Uruguay har inte fått in en enda mål i rätt målbur under de senaste fyra matcherna i samtliga tävlingar och började äventyret i “Copan” med att gå på pumpen mot Argentina (0-1). Det sprudlar inte heller om det chilenska landslaget, men fyra inspelade poäng efter dubbla strider mot Argentina och Bolivia är klart godkända papper. Alexis Sánchez är förvisso out skadad, men i gubbar som Vargas, Medel, och Vidal besitter La Roja tillräckligt med kvalité för att mäta sig med Uruguay. Det känns tämligen givet att inleda från mitten, men ta gärna med alla tecken.

6. Argentina – Paraguay 1

Argentina har precis som Chile startat Copa América med en seger och ett kryss. Argentina slog tillbaka Uruguay med 1-0 sedan Real Betis-mittfältaren Guido Rodríguez gett laget ledningen redan i de 13:e matchminuten. La Albiceleste, som Argentina kallas, parkerade sedan bussen och kontrollerade händelserna hela vägen in över mållinjen. Paraguay monterade ned ett dåligt Bolivia med 3-1, men kommer att ställas på betydligt tuffare prov när Leo Messi och hans kumpaner kommer flygandes i Brasília. Precis som oddset indikerar skiljer det minst en nivå lagen emellan och så länge ettan landar in under 70 procent spikar jag.

7. GIF Sundsvall – Västerås 2

GIF Sundsvall huserar i toppen av tabellen, men sett till de senaste insatserna skulle det inte förvåna om laget från Medelpad faller tillbaka vad det lider. GAIS var det bättre laget när senast här på NP3 Arena. Giffarnas 2-0-vinst var långt ifrån rättvis och bakom den svårstoppade anfallsduon Engblom och Hallenius finns flera frågetecken att räta ut. Västerås utgör i sina bästa stunder ett hot mot samtliga lag i serien och här undervärderas Gurkorna från Västmanland. Till rådande procent inleder jag från höger och garderar så långt kosingen räcker.

8. Eskilstuna United – Linköping 2

Målgång sker i Södermanlands största ort, Eskilstuna, där hemmahörande United välkomnar topptippade Linköping till Tunavallen. Efter en pigg start i Damallsvenskan har östgötarna gått desto tyngre på slutet och kryssat i fyra raka matcher. Det är dock ingen tvekan om att LFC:s trupp i grund och botten är riktigt vass där bland annat rutinerade Nilla Fischer och unge danskan Sofie Bredgaard håller hög klass. Värdinnorna har blott skrapat ihop en seger efter åtta omgångar och föll dessutom två gånger om mot Linköping den gångna säsongen. Upp till 50-55 procent är tvåan en helt okej spik att runda av kupongen med.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Ukraina – Österrike 1x
2. Nordmakedonien. – Nederländerna. 1×2
3. Ryssland – Danmark 2
4. Finland – Belgien x2
5. Uruguay – Chile 1×2
6. Argentina – Paraguay 1
7. Sundsvall – Västerås 1×2
8. Eskilstuna – Linköping 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 21 juni, 2021