TOPPTIPSET 28/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Kroatien – Spanien 2
2. Frankrike – Schweiz 1X
3. Sverige – Ukraina X2
4. England – Tyskland 1X2
5. Bolivia – Argentina 2
6. Uruguay – Paraguay 1X2
7. Vittsjö – Djurgården 1
8. Linköping – KIF Örebro 1X2
Till Topptipset

Veckans inledande Topptips är vackert att beskåda då kupongen innehåller en halv miljon extra i potten. Under måndagen ska Spanien och Frankrike in i EM-elden och tampas mot Kroatien respektive Schweiz. Ett dygn senare riktas blickarna mot Hampden Park där Sverige mötet Ukraina. På resan mot åtta rätt väntar även besök i Copa América och Damallsvenskan. Analysen är redo, häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Argentina

Det väntas bli kattens lek med råttan när Leo Messi och övriga argentinska spelare ställs mot ett knippe bolivianer i Cuiabá. Argentina har inte råd att spara på krutet men en gruppseger i potten. Given tvåa!

💣 Skrällen! – Ukraina

Blågult blir inte helt oväntat stenhårt streckade av segerrusiga svenskar som nedvärderar Ukrainas förmåga. Känslan är att denna åttondelsfinal kan gå åt vilket håll som helst och vi som tippar med hjärnan slopar därmed ettan.

1. Kroatien – Spanien 2

Ruggigt intressant batalj från den danska huvudstaden när Kroatien och Spanien strålar samman på Parken. Kroatien slutade tvåa i den grupp England vann. Modric och company satt nog och höll en extra tumme för att Polen skulle nypa en pinne mot Sverige för att slippa Spanien redan i åttondelsfinalen. Matadorerna kliver in som stora favoriter, visst är 5-0 mot Slovakien starka papper men överlag finns det betydligt mycket mer att önska av spelare som Moreno och Morata. Det kryllar av mästerskapsrutin hos laget från Balkan som säkerligen kan ge spanjorerna en rejäl fight i Köpenhamn. Att coronadrabbade Ivan Perisić ej kommer till spel är dock ett stort minus för kroaterna och när tvåan ser ut att bringa fint värde åker spikklubban fram.

2. Frankrike – Schweiz 2

Frankrike vann en match och kryssade två i gruppspelet, en liten missräkning för snigelätarna men samtidigt inget de behöver hänga läpp för. Pogba, Benzema och inte minst Mbappé flög stundtals fram på planen och kan säkert höja sig ytterligare ett snäpp i slutspelet. Schweiz är sin vana trogen framme i playoff när det kommer till stora mästerskap. Här brukar det dock ta tvärstopp för de rödsvarta som bland annat fick respass mot Sverige i åttondelsfinalen vid förra VM. Les Bleus är både två och tre nummer större och ska kunna montera ned chokladmakarna utan bekymmer. Då ettan i skrivande stund är uppe och snurrar vid en bit över 70 procent plockar jag ändå med krysset som stöd. 1X.

3. Sverige – Ukraina X

Vi tar oss till Glasgow som ser ut att bjuda på en riktigt härlig sommarkväll denna tisdag. Hampden Park slår upp portarna för ett blågult derby när Sverige drabbar samman med Ukraina. Blågult vann överraskande gruppen efter dubbla uddamålssegrar mot Slovakien och Polen. Emil Forsberg smällde dit tre av Sveriges fyra mål i gruppspelet och var tillsammans med Alexander Isak och Robin Olsen lagets två bästa spelare. Spelmässigt har det i ärlighetens namn inte sett så övertygande ut, som det svenska folket tycker av streckningen att döma. Ukraina är en lurig opponent där lirare som Yarmolenko och Malinovskyi kan avgöra matcher helt på egen hand. Till rådande procent är ettan inte försvarbar och jag väljer helt sonika att plocka bort den och hoppas på en svensk seger efter förlängning. X2 i Skottland!

4. England – Tyskland 1

Den på pappret häftigaste åttondelsfinalen kommer till oss från Wembley när stormakterna England och Tyskland ska fäktas på nationalarenan. The Three Lions tog sju poäng av nio möjliga i gruppen. Målskillnaden 2-0 hintar om att försvaret fungerade prickfritt medan det finns mer att önska i det offensiva spelet. Harry Kane gjorde exempelvis inte ett enda mål i gruppspelet och kom inte heller till speciellt många målchanser. Ett darrigt Tyskland fixande en playoff-biljett med minsta möjliga marginal och har till skillnad mot britterna bekymmer i de bakre leden. Något två baljor i brakan och bara en inkasserad pinne mot Ungern indikerar. Liten fördel Southgates hemmahörande manskap, men här lämnas inget åt slumpen – 1X2.

5. Bolivia – Argentina 2

Inför den avslutande omgången har Copa América inte bjudit på några större sensationer – Brasilien och Argentina toppar varsin grupp och kommer att kliva in i slutspelet som ruggiga favoriter, i synnerhet brassarna. För Bolivias del kommer nationen ånyo att bomma knockout-rundan. La Verde slutade faktiskt tvåa i detta mästerskap 1997, men har sedan dess endast tagit sig förbi gruppspelet vid ett tillfälle. Även om det inte har sprudlat om det argentinska joxandet bör detta bli en behaglig resa fram till tre nyponfärska pinnar för Leo Messi och company. Tvåan är en tvättäkta bank i Cuiabá!

6. Uruguay – Paraguay X

I Rio de Janeiro kommer dessa aktörer med största sannolikhet att göra upp om andraplatsen i Grupp A. Teoretiskt har båda lagen chans på förstaplatsen, men då måste Argentina gå på pumpen mot jumbon Bolivia. Paraguay föll med uddamålet mot Argentina trots en helt okej insats. Matcherna mot Bolivia och Chile genererade i två segrar där storstjärnan Almirón gick i bräschen. I 2-0-segern mot Chile svarade Newcastle-stjärnan för både mål och assist. Truppmässigt ska Uruguay hållas något högre. Här finns rutinerade rävar i samtliga lagdelar, men sett till leveransen finns mer att önska av gubbar som Godin, Suárez och Cavani. Jag rullar ut heltäckningsmattan i detta svårtippade möte.

7. Vittsjö – Djurgården 1

Djurgården har inte rosat marknaden på bortaplan denna säsong. Endast Piteå och jumbon Växjö är sämre än stockholmarna på främmande terräng. På fem fighter på resande fot har Blåränderna plockat en pinne och då ska det sägas att de bland annat har mött ovan nämnda lag. Vittsjö håller betydligt högre klass än Djurgården och skånskorna är dessutom obesegrade hemma i Hässleholm sedan fjolårets mästarlag Kopparberg/Göteborg var på Vittsjö IP och vann med 2-0 i augusti 2020. Det mesta talar för att Robert Bergströms värdinnor löser tre pinnar tämligen enkelt och landar ettan in under 60 prollar är det vara spika av.

8. Linköping – KIF Örebro 1

Kalaset avslutas i Östergötland där Linköping skulle må väldigt bra av en trepoängare. Nilla Fischers topptippade gäng har inte levt upp till förväntningarna och står utan seger sedan mitten av maj. Fyra kryss och en torsk sista fem är undermåligt med tanke på den kvalitet östgötarna besitter rent truppmässigt med spelare som nämnda Fischer, Kanu och den unge danskan Sofie Bredgaard. KIF Örebro, utan avstängda Jenna Hellstrom, är ett lag LFC normalt sätt ska bemästra men med tanke på hur tama Lejonen har sett ut på slutet vågar jag inte lämna ettan solo på Linköping Arena. Alla tecken åker in.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Kroatien – Spanien 2
2. Frankrike – Schweiz 1x
3. Sverige – Ukraina x2
4. England – Tyskland 1×2
5. Bolivia – Argentina 2
6. Uruguay – Paraguay 1×2
7. Vittsjö – Djurgården 1
8. Linköping – KIF Örebro 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 28 juni, 2021