TOPPTIPSET 15/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Frankrike – Tyskland X
2. Ungern – Portugal 1X2
3. Sverige D – Australien D 1X2
4. Spanien D – Danmark D 1
5. Nederl. D – Norge D 1X
6. Sundsvall – GAIS 1X
7. Finland – Ryssland 2
8. Turkiet – Wales 1X2

Fyra EM-matcher, en trio vänskapslandskamper samt ett viktigt Superettan-möte syns på Topptipset som inleder på tisdag och avslutas 24 timmar senare. Ett intressant spikkryss har identifierats i gigantmötet i München medan de svenska damerna blir alldeles för stor favorit hemma mot Tony Gustavssons Australien. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Spanien Dam

Danmark hade svårt att hänga med när Australien skruvade upp tempot sedan, inte lär det lättare mot ett framåtlutat Spanien, som förfogar över ett stjärnspäckat lagbygge.

💣 Skrällen! – Australien Dam

Australien var inte långt ifrån att att hämta ikapp ett 0-3-underläge mot Danmark häromsistens och besitter tillräckligt med offensiv spets för att kunna fälla Sverige i Kalmar. Till rådande streck är tvåan ett givet inslag på kupongen.

1. Frankrike – Tyskland X

Frankrike är vice Europamästare och samtidigt regerande världsmästare. Som om inte detta guldosande skrytbygge hade slagkraft nog så bestämde sig Didier Deschamps för att röka fredspipa med Karim Benzema. Så nu har titelfavoriten världens mest meriterade centertank som grädde på sin glimrande glass. Jogi Löw satte sig samtidigt här hemma i München och rökte fredspipa med både Thomas Müller och Mats Hummels, det råder ingen tvekan om att Tyskland är bättre nu än i katastrof-VM för tre år sedan. Här är det enkelt att se framför sig att Didier och Jogi kommer överens om varsin premiärpinne för att sedan sätta sig och röka pipa ihop i kulvertarna efteråt. Kupongens bästa spikkryss!

2. Ungern – Portugal 2

I Budapest strålar två defensiver av stål samman. Portugal vann EM med konceptet att försvar är bästa anfall och under sommarens läger följdes 0-0 mot Spanien upp med en ny hållen nolla och stor seger mot Israel där Bruno Fernandes såg ut som rena rama Ronaldo. Ungerns genrep mot Irland slutade mållöst, även i dusten innan dess höll Szalai och grabbarna nollan intakt mot Cypern här i Budapest. När Portugal besökte Ungern i föregående VM-kval slutade matchen 0-1 sedan grönsaksgrytornas härförare lirat med decimerat manskap från minut 30. När Ronaldo och hans kamrater vann EM så fick de nöja sig med oavgjort i gruppspelets kraftmätning mot just Ungern. Den överstreckade utgångstvåan måste ha uppbackning.

3. Sverige Dam – Australien Dam 2

Sveriges förbereder sig för de Olympiska Spelen i Japan med ett träningsläger i Kalmar. För Gerhardssons tjejer stundar den andra matchen på kort tid och Blågult hoppas på att bygga vidare på segern mot Norge föregående vecka. Vadstena-produkten Stina Blackstenius pangade dit matchens enda strut och Sverige hade hyfsad kontroll på Norge även om det bara blev 1-0. Australien, som coachas av Tony Gustavsson, kan blicka tillbaka på en fin insats mot Danmark, 2-3-förlusten till trots, och de tillresta från Oceanien ska inte räknas ut allt för snabbt. Med allt värde i österled bör X2 prioriteras på Guldfågeln Arena.

4. Spanien Dam – Danmark Dam 1

Spanien slog tillbaka Belgien med 3-0 i en träningslandskamp i slutet av förra veckan och bärgade därmed nionde raka segern. Det andas onekligen optimism i den spanska damfotbollen, både internationellt men även på klubblagsnivå sedan Barcelonas Champions League-titel på Gamla Ullevi. Danmark har gått åt motsatt håll – de röde och hvide hade en stor skopa flax som slog Australien med 3-2 på hemmaplan och nu väntar en betydligt tuffare utmaning i Alcorcón. Med magnifikt värde till vänster åker spikpistolen fram – etta!

5. Nederländerna Dam – Norge Dam 1

Norge stod för en helt okej bortamatch mot Sverige i Småland även om de där riktigt heta målchanserna saknades i 0-1-förlusten. Jentene har efter plumpen på Guldfågeln tagit sig ner till Nederländerna och Enschede närmare bestämt där ytterligare ett tufft test väntar för Martin Sjögren och det norska landslaget. De Oranje rankas som världens tredje bästa landslag, före nationer som Frankrike, Brasilien och Sverige. Norge är inte bättre än tolva på samma ranking och lär jubla högt om de lyckas jobba till sig ett kryss i tulpanriket. 1X duger gott.

6. GIF Sundsvall – GAIS 1

Innan vi kliver över på onsdagens matcher från EM står ett intressant möte i Superettan på menyn. Båda dessa kombattanter har efter en pigg öppning på säsongen gått sämre på slutet, framförallt GAIS som gått på pumpen i fyra av de fem senaste matcherna. Hemmahörande Sundsvall har spelat betydligt bättre även om medelpadingarna inte fått med sig något från mötena med Jönköping och Trelleborg. Gästerna från Göteborg har fallit tillbaka i samma mönster som i fjol och ska vara mer än nöjda om de kan lösa en pinne på NP3 Arena. 1X torde räcka.

7. Finland – Ryssland 2

Finland vann mycket överraskande nationen första EM-fight någonsin sedan Union Berlins Joel Pohjanpalo nickat dit Berguvarnas enda målchans på Parken i Köpenhamn. Något vilt jubel och bastubad blev det emellertid inte för de blåvita efter det som hände Christian Eriksen i slutet av första halvlek. Ryssland var spelmässigt lika utspelat som det finska landslaget i premiären mot Belgien, skillnaden var att  Cherchesovs mannar föll med klara 0-3 i St. Petersburg. Måstematch således för moderlandet vars spelartrupp är både en och två nivåer bättre än Finlands, åtminstone på pappret. Den spelmässigt fina tvåan är en utmärkt spik!

8. Turkiet – Wales 1

På tal om utspelade lag hamnar vi osökt i Baku där både Turkiet och Wales hade en tuff öppningsrunda. Britterna kom inte alls upp i nivå mot Schweiz som borde ha avgjort mötet innan paus. Drakarna bet sig dock kvar i matchen och lyckades faktiskt få med sig en pinne sedan Moore knoppat dit 1-1 i andra halvlek. Turkiet blev helt överkörda av ett spelsuget Italien i Rom med 0-3. Yilmaz fick knappt en boll att jobba med och turkarna var aldrig nära att hota Donnarumma i den italienska buren. Bättre chans för Yilmaz och company mot Wales, men med tanke på hur bleka Halvmånarna var i premiären åker alla tecken in i Azerbajdzjan.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Frankrike – Tyskland X
2. Ungern – Portugal 1×2
3. Sverige D – Australien D 1×2
4. Spanien D – Danmark D  1
5. Nederl. D – Norge D 1x
6. Sundsvall – GAIS 1x
7. Finland – Ryssland 2
8. Turkiet – Wales 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 15 juni, 2021