TOPPTIPSET 18/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:29

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Chelsea – Leicester 1
2. Man United – Fulham 1X
3. Southampton – Leeds 1X2
4. Brighton – Man City 1X2
5. Oxford – Blackpool 1X
6. Degerfors – Örebro 1
7. GAIS – Trelleborg 2
8. Landskrona – Falkenberg 1X2
Till Topptipset

Svenska Spel har kryddat tisdagens Topptips med 250 000 kronor vilket gör en redan rolig kupong extra spännande. Fokuset riktas framförallt mot de brittiska öarna där fyra Premier League-matcher samt en viktig playoff-duell från League One ska avhandlas. Målgång sker på svensk mark med matcher från Allsvenskan och Superettan. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:29

💰 Spiken! – Chelsea

Ett revanschsuget Chelsea ska ses med god chans att bärga en viktig trepoängare när Leicester gästar Stamford Bridge. The Foxes imponerade i FA-cupfinalen i helgen, men att de ska rå på Tuchels ånyo känns inte troligt. Fin spiketta!

💣 Skrällen! – Brighton

Manchester City lär vila flertalet nyckelspelare borta mot Brighton eftersom finalen i Champions League väntar senare i maj. Det öppnar upp för hemmalaget som bitvis sett väldigt bra ut under säsongen.

1. Chelsea – Leicester 1

Topptipset tar sin början på Stamford Bridge där viktiga poäng står på spel, framförallt för Chelsea som skuggas av Liverpool kampen om den fjärde och sista biljetten till Champions League. När dessa kombattanter drabbade samman i lördags drog Leicester det längsta strået och säkrade därmed klubbens allra första titel i FA-cupen. Räkna således med ett rejält revanschsuget hemmalag och med firma Mount och Werner i spetsen är känslan att Londonborna drar det längsta strået denna gång. Ettan är en sund spik upp till 60 procent.

2. Manchester United – Fulham 1

Vi tar oss till Manchester där Man United kan säkra andraplatsen vid seger mot Fulham som redan är klara för spel i The Championship kommande säsong. Med publik i ryggen ska självfallet “De röda djävlarna” hållas som given favorit, men då ettan börjar krypa upp mot 80 procent är det ändå läge att gardera. Hemmalagets insatser mot Liverpool (2-4) och Leicester (1-2) var inget att hänga i granen och till rådande streck plitar vi ner rensarkrysset som stöd. 1X.

3. Southampton – Leeds 2

Leeds har stått för en stark säsong som nykomling i det brittiska finrummet och ser ut att greja en topp 10-plats då två omgångar återstår. De tillflugna Påfåglarna är ett av ligans målgladaste lag och ställs denna afton mot ett likasinnat gäng, Southampton. The Saints ståtar med två raka 3-1-segrar inför kvällens fight, det ska dock sägas att varken Fulham eller Palace bjöd upp till någon vidare kamp. På St. Mary’s håller vi formstarka Leeds som knapp favorit, men då inget av lagen har något att spela för är det inte alls dumt att strössla med garderingar – alla tecken!

4. Brighton – Manchester City X

Vi håller oss kvar på sydkusten för att titta till ytterligare ett möte utan betydelse när Brighton välkomnar Manchester City till Amex Stadium. Fiskmåsarna, som hemmalaget kallas, har stått för en stark avslutning på ligaspelet, i synnerhet på hemmaplan där Graham Potters gäng plockat poäng i fyra matcher i följd. City har redan säkrat ligatiteln och Guardiola lär såldes rotera en hel del, framförallt eftersom Champions League-finalen stundar om knappa två veckor. Möjligen att det öppnar upp för Brighton och med fint värde på vänsterflanken åker samtliga tecken in.

5. Oxford United – Blackpool 1

Två nivåer ner i hierarkin stundar en playoff-match mellan Oxford United och Blackpool som spelas i form av ett dubbelmöte. En plats i finalen på Wembley där sedermera vinnaren tar sig till The Championship ligger i potten. Över två fighter känns detta tämligen ovisst. Oxford visade klass under de avslutande matcherna i ligan genom att vinna sex av sju strider och ösa in 24 mål framåt. Pool kommer å sin sida från fyra triumfer i följd utan att släppa in en enda boll bakåt, starka papper även det. Hemma på Kassam Stadium är Oxford stabila och med sunda streck är 1X ett lämpligt val.

6. Degerfors – Örebro 1

En trio kamper från blågul mark tar kupongen över mållinjen denna tisdag och först ut är ett stekhett rivalmöte från Stora Valla i Värmland. Degerfors har kommit igång efter en dyster start på sejouren i Allsvenskan – Degen följde upp vinsten hemma mot Djurgården med att lugga IFK Norrköping på poäng i Östergötland. Duon Edvardsen/Abraham har sett bättre och bättre ut och kan mycket väl bli tungan på vågen mot ett svajigt Örebro. På denna matta kommer många lag stöta på patrull och till omkring 50 procent är ettan en spännande spikkandidat.

7. GAIS – Trelleborg 2

Superettan tar vid med ett möte på Ullevi där GAIS ska försöka studsa tillbaka efter 0-1-förlusten borta mot uppstickaren Värnamo. Makrillarna har tagit fler poäng än vad de förtjänat, att göteborgarna ska klara av att hålla sig kvar i toppskiktet känns föga troligt. Gästerna från Skåne besitter ett högre kunnande än hemmalaget och Trelleborg har ännu inte gått på pumpen i ligaspelet denna säsong. Till rikets näst största stad anländer dock TFF med fyra raka kryss. Känslan är att det bara är en tidsfråga innan Trelleborg börjar vinna och då svenska folket felaktigt målar upp GAIS till favorit testas tvåan som singel.

8. Landskrona – Falkenberg 2

Landskrona IP agerar ändhållplats på kupongen då BoIS gästas av Falkenberg, som i fjol huserade i Allsvenskan. Hallänningarna har inte fått någon vidare pangstart på äventyret i Superettan, framförallt inte på hemmaplan där de guldressade nollats av både Värnamo och GAIS. Landskrona har sett betydligt starkare ut hittills och nykomlingens förlustnolla är alltjämt intakt. Sett till materialet ska dock Falkenberg hållas som strået vassare med spelare som Adam Bergmark-Wiberg och rutinerade Viktor Noring som ankare längst bak. Strecka från höger men gardera kvickt.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Chelsea – Leicester 1
2. Man United – Fulham 1x
3. Southampton – Leeds 1×2
4. Brighton – Man City 1×2
5. Oxford – Blackpool 1x
6. Degerfors – Örebro 1
7. GAIS – Trelleborg 2
8. Landskrona – Falkenberg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 18 maj, 2021