Uppdaterad 29 juni, 2021

TOPPTIPSET 29/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Sverige – Ukraina X2
2. England – Tyskland 1X2
3. Trosa – Arameisk-Syr. 2
4. Confianca – Coritiba 1X2
5. CRB AL – Náutico 1X
6. Remo – Sampaio Corr. 1
7. Hudiksvall – Piteå 1X2
8. Tromsö – Kristiansund 1
Till Topptipset

Tisdagens Topptips innehåller både Sveriges åttondelsfinal mot Ukraina och inte mindre än 500 000 i extrapengar. England – Tyskland är en annan höjdare på kupongen som dessutom innehåller matcher från brasilianska Série B, svenska tredje- och fjärdeligan samt en avslutade batalja i norra Norge. Nu kör vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Tromsö

Tromsö är normalt sett stabila hemmavid, men har inte haft studsarna med sig under säsongen. God chans att bärga säsongens första trea mot ett formsvagt Kristiansund. Spiketta.

💣 Skrällen! – Ukraina

Blågult blir inte helt oväntat stenhårt streckade av segerrusiga svenskar som nedvärderar Ukrainas förmåga. Känslan är att denna åttondelsfinal kan gå åt vilket håll som helst och vi som tippar med hjärnan slopar därmed ettan.

1. Sverige – Ukraina X

Glasgow ser ut att bjuda på en riktigt härlig sommarkväll denna tisdag. Hampden Park slår upp portarna för ett blågult derby när Sverige drabbar samman med Ukraina. Blågult vann överraskande gruppen efter dubbla uddamålssegrar mot Slovakien och Polen. Emil Forsberg smällde dit tre av Sveriges fyra mål i gruppspelet och var tillsammans med Alexander Isak och Robin Olsen lagets tre bästa spelare. Spelmässigt har det i ärlighetens namn inte sett så övertygande ut, som det svenska folket tycker av streckningen att döma. Ukraina är en lurig opponent där lirare som Yarmolenko och Malinovskyi kan avgöra matcher helt på egen hand. Till rådande procent är ettan inte försvarbar och jag väljer helt sonika att plocka bort den och hoppas på en svensk seger efter förlängning. X2 i Skottland!

2. England – Tyskland 1

Den på pappret häftigaste åttondelsfinalen kommer till oss från Wembley när stormakterna England och Tyskland ska fäktas på nationalarenan. The Three Lions tog sju poäng av nio möjliga i gruppen. Målskillnaden 2-0 hintar om att försvaret fungerade prickfritt medan det finns mer att önska i det offensiva spelet. Harry Kane gjorde exempelvis inte ett enda mål i gruppspelet och kom inte heller till speciellt många målchanser. Ett darrigt Tyskland fixande en playoff-biljett med minsta möjliga marginal och har till skillnad mot britterna bekymmer i de bakre leden. Något två baljor i brakan och bara en inkasserad pinne mot Ungern indikerar. Liten fördel Southgates hemmahörande manskap, men här lämnas inget åt slumpen – 1X2.

3. Trosa Vagnhärad – Arameisk-Syrianska 2

Från det europeiska finrummet till vackra Häradsvallen i Södermanland där en batalj i Division 2 Södra Svealand står på menyn. Trosa Vagnhärad inledde säsongen med att bärga en poäng efter två omgångar. Därefter blev det “proppen ur” för sörmlänningarna som slog tillbaka bottenlaget Tyresö två gånger om med totalt 9-2. Nyförvärvet från Assyriska FF, Ramez Matti, har fått en smakstart för sin nya klubb och svarade för fyra av de nio målen mot TFF. Arameisk-Syrianska har öppnat trevande, men samtidigt haft ett betydligt tuffare schema. Besökarna från Botkyrka slog i den senaste seriematchen tillbaka Huddinge med 1-0 och är spelare för spelare det bättre laget. Tvåan är en spännande spik upp till 40-45 procent.

4. Confianca – Coritiba X

Vidare över Atlanten där brasilianska Série B bjuder på tre mysiga nattmackor. Coritiba ramlade ur högstaligan efter en minst sagt modest säsong i fjol. De grönvita plockade in ett par intressanta namn under sommaren och siktar på ett snabbt återtåg. Ett av de mest meriterade nyförvärven, Léo Gamalho, står noterad för två baljor under upptakten och kommer bli nyttig framgent. Confianca har inte varit lika framgångsrika under upptakten, men är å andra sidan obesegrade hemma på svårspelade Batistao i Aracaju. Krysset ligger närmast till hands, men helgardera helst.

5. CRB AL – Náutico 1

Vi tar oss cirka 30 mil söderut till storstaden Maceió där ett rödvitt derby står på menyn. Club de Regatas Brasil (CRB) jagar säsongens tredje hemmaseger i följd när serieledande Náutico kommer på besök. Värdarna föll senast borta mot Avaí, men får till denna drabbning tillbaka den argentinska mittfältsmotorn Diego Torres som vilades senast och nu väntas ta plats i startelvan. Náutico har överpresterat sett till truppen och dessutom haft studsarna på sin sida. Detta är i grunden två jämna lag och då allt värde återfinns på vänsterflanken är 1X en lämplig lösning.

6. Remo – Sampaio Correa 1

Club Do Remo har lyft sig efter en högst medioker start på säsongen och var ytterst nära att roffa åt sig en minst sagt överraskande trepoängare borta mot Náutico häromsistens. Ett insläppt mål två minuter före stopptid grusade dock Remos chanser att bärga säsongens blott andra vinst. En poäng borta mot serieledarna är dock inte fyskam, i synnerhet inte i den brasilianska andraligan där bortavinsterna inte direkt står som spön i backen. Fråga bara Sampaio Correa som inte ens vet hur det känns att göra mål på resande tass. Ändå målar det svenska folket upp tvåan till hisnande höjder. Till rådande ingångsvärde är ettan är en kunglig spik.

7. Hudiksvalls FF – Piteå 2

Även om det dröjde till matchminut 70 innan det första målet kom i det så kallade midnattssolsmötet var det inget snack om vilket lag som skulle vinna. Luleå började förvisso bäst, men i andra halvlek tog Piteå över och vann sedermera derbyt med klara 3-0. Gänget från paltstaden har lyft i tabellen efter dubbla trepoängare och ska ses med god chans att förlänga sviten i Hälsingland under onsdagen. Nykomlingen Hudiksvall har inte vunnit i ligan sedan just Luleå besegrades i början av maj och har dessutom stora problem med målskyttet. Strecka från höger, även om samtliga tecken lämpar sig bäst.

8. Tromsö – Kristiansund 1

När Tromsö tog klivet upp i Eliteserien föregående säsong var Alfheim Stadion ett mer eller mindre ointagligt fort. Endast Lilleström vann här uppe i Nordnorge då, men efter fyra fighter på denna skådeplats i finrummet jagar nykomlingarna sin första hemmaseger. Kommer den efterlängtade vinsten under onsdagskvällen månne? Kristiansund befinner sig i en mindre svacka efter två slätstrukna insatser mot Haugesund (0-3) och Mjöndalen (1-1). Inte det skönaste läget att då bege sig hela vägen upp till Tromsö. Jag håller TIL som favorit och spikar upp till 50 procent.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Sverige – Ukraina x2
2. England – Tyskland 1×2
3. Trosa – Arameisk-Syr. 2
4. Confianca – Coritiba 1×2
5. CRB AL – Náutico 1x
6. Remo – Sampaio Corr. 1
7. Hudiksvall – Piteå 1×2
8. Tromsö – Kristiansund 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.