TOPPTIPSET 1/7

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Piteå – AIK 1
2. Mjöndalen – Odds BK 1
3. Vålerengen – Sarpsborg 1X2
4. Valur – FH Hafnarfjördur 1
5. Balkan – Hässleholms IF 1X2
6. Bragantino – Ceará 1X
7. Atlético MG – Atlético GO 12
8. Cuiabá – Flamengo 1X2

Som uppladdning inför helgens kvartsfinaler i EM väntar ett spretigt Topptips under torsdagen som även löper över till fredagen med matcher från den brasilianska högstaligan. Dessförinnan ska fighter från Sverige, Norge och Island synas. I vanlig ordning är målsättningen full pott med hög utdelning. Häng med! 

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Piteå

Piteå har gjort slätstrukna insatser på slutet men är inte riktigt så dåliga som siffrorna visat. Mot ett AIK där försvaret minst sagt är ifrågasatt bör PIF kunna få utdelning ett par gånger om. Fin etta.

💣 Skrällen! – Cuiabá

Ett riktigt kul drag. Cuiabá ser inte alls så tokiga ut och har löst poäng i fyra av de fem inledande matcherna. Ett Flamengo med två torsk på tre matcher och spelartapp av rang går inte säkert.

1. Piteå – AIK 1

AIK har en del bekymmer när det kommer till sitt försvarsspel. Gnagarna från Solna har varit fullkomligt ihåliga på sistone och släppt i snitt 4,75 mål bakåt över fyra matcher. Piteå är inte heller något lag som ska snacka om stabilitet i de bakre leden – sex bollar trillade in bakom stackars Guro Pettersen i mötet med Kristianstad häromsistens och dessförinnan löste Bajens damer en 3-0:a på LF Arena. Sett till helheten är ändå mästarna från 2018 bättre och historiskt har AIK haft väldiga problem inbördes. Ettan ser ut att hamna fint rent värdemässigt och då är det bara banka av utan större tvekan.

2. Mjöndalen – Odds BK 1

Odds specielle målskytt Mushaga Bakenga vevade in två strutar hemma mot Tromsö senast när OBK vann enkelt med 3-0. Norrmannen ståtar med sex fullträffar sista tre matcherna och är ligans just nu hetaste målskytt tillsammans med Moldes Ohi Omoijuanfo. Mjöndalen kommer att behöva klara sig utan den skadade mittfältaren Erik Sistad en lång tid framöver, men hemmalaget förfogar trots allt över en bred trupp och har sett fina ut i den egna borgen med poäng i tre raka matcher. Då Topp-tipparna målar upp Odd som favorit vänder jag på klacken och singlar ettan till fint värde.

3. Vålerengen – Sarpsborg X

Bakom toppduon Molde och Bodö/Glimt smyger Vålerengen. Oslo-laget har varit stabila genom säsongen i stort med en liten dipp på slutet. Nog märks det att stjärnorna Kjartansson och Dönnum varit skadade på sistone. 2-0-skalpen borta mot Stabaek satt långt inne och dessförinnan hade värdklubben tre raka utan seger. Sarpsborg är inte riktigt på samma nivå rent kvalitetsmässigt vad gäller spelare för spelare. Samtidigt har det gästande kollektivet fällt stora drakar förr. Rosenborg är ett av lagen som fått lämna ifrån sig alla poäng, trots hemmaplan, mot “08:orna”.  Heltäckningsmattan rullas ut på Intility Arena!

4. Valur – FH Hafnarfjördur 1

På Island hittas inte helt oväntat Valur allra högst upp i tabellen. Huvudstadslaget har endast förlorat en gång efter elva omgångar och visat sig vara ruggigt starka på eget gräs i Reykjavik. Svenske Sebastian Hedlund, tidigare i GAIS bland annat, huserar i värdarnas backlinje och är tillsammans med den danske målspottaren Patrick Pedersen två oerhört viktiga pjäser. Gästande FH Hafnarfjördur anländer med tre raka bortaförluster i bagaget och lär knappast diktera villkoren i Valurs borg. Ettan spikas upp till 50 procent.

5. Balkan – Hässleholms IF X

Tillbaka till Svedala där en match i Division 2 ska avhandlas under torsdagskvällen. Dessa kombattanter huserar i botten av Södra Götaland och det skiljer endast en pinne mellan 13:e-placerade Balkan och nästjumbon Hässleholms IF. Viktiga poäng står således på spel i kampen om överlevnad. Hemmalaget slog Rosengård med klara 4-1 senast där Sebastian Rask stod för två av målen. Han kan mycket väl bli den som avgör till Balkans fördel även nu. På det hela hela taget är det dock svårt är särskilja lagen och sker inget konstigt med streckningen bockas samtliga rutor i. 1X2.

6. Bragantino – Ceará 1

Vi lämnar Norden för den här gången och sätter kurs mot Sydamérika där alltså en trio matcher från det brasilianska finrummet tar kupongen i mål. Gästande Ceará ställs inför en tuff drabbning på Estádio Nabi Abi Chedid. Inte nog med att det är serieledarna som väntar på andra sidan, Zebrorna har även ett koppel av spelare satta i karantän på grund av Corona. Utan pjäser som Fabinho, Otavio och Clever blir det svårt för besökarna att stå upp mot Bragantino som vunnit fyra matcher i följd. 1X låses in i Braganca Paulista.

7. Atlético MG – Atlético GO 2

Coronaviruset har slagit till med ordentlig kraft inom Clube Atlético Mineiros väggar. Flera spelare av har suttit i karantän och riskerar att missa denna batalj. I övrigt saknas även Vargas (Chile), Alonso (Paraguay) och Franco (Ecuador) med anledning av Copa América. Atlético GO, eller Atlético Clube Goianiense om man så vill, är inte så tokiga och kan absolut hota på Mineirao. Ettan ser rätt bra ut värdemässigt och så gör även tvåan. Gaffeln blir därmed valet – etta-tvåa!

8. Cuiabá – Flamengo 1

Skrällflaggan hissas i Cuiabá! Flamengo är dubbla regerande mästare men har fått smaka på torsk två gånger på kort tid och gjorde bland annat en riktigt slätstruken insats mot nykomlingen Juventude och föll med 0-1. Till denna dust är det också en trio superstjärnor som saknas. Barbosa är given från start i det brasilianska landslaget för tillfället. Därutöver är både backen Isla (Chile) och De Arrascaeta (Uruguay) på Copa América-äventyr. Ett värdgäng som mer eller mindre vägrar att förlora inledningsvis måste självklart få tidigt utrymme. 1X2 spelas där en hemmaknall kommer sätta fin sprätt på utdelningen.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader
1. Piteå – AIK 1
2. Mjöndalen – Odds BK 1
3. Vålerengen – Sarpsborg 1×2
4. Valur – FH Hafnarfjördur 1
5. Balkan – Hässleholms IF 1×2
6. Bragantino – Ceará 1x
7. Atlético MG – Atlético GO 12
8. Cuiabá – Flamengo 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 1 juli, 2021