Det var en spännande final mellan Tyskland och Portugal i U21-EM. Tyskland jagade revansch efter finalförlusten i senaste U21-EM och sitt tredje guld. För Portugals del handlade det om att försöka vinna nationens första U21 EM-guld. Det var till sist Tyskland som stod som segrare i matchen efter att ha vunnit finalen med 1-0 och de tyska spelarna kunde fira nationens tredje U21 EM-guld. 

Första halvlek var ett ställningskrig mellan nationerna och båda lagen hade sina chanser att spräcka målnollan i matchen. Men båda lagens målvakter höll tätt och halvleken slutade 0-0. I den andra halvleken fick Tyskland en drömstart när Lukas Nmecha gjorde 1-0 i den 49:e matchminuten. Och trots att Portugal skickade in boll efter boll i slutet av matchen och att man gjorde flera offensiva byten i andra halvleken så fick man inte hål på Tyskland. Finalen slutade istället med seger för Tyskland som vinner finalen med 1-0.

Segern är Tysklands tredje U21 EM-guld. Tidigare guld som nationen har tagit kom 2009 och 2017. För Portugal blir det alltså ytterligare en finalförlust man har sedan tidigare två finalförluster. Senast Portugal förlorade en final innan idag var 2015 när man förlorade på straffar mot Sverige.

Uppdaterad 1 juli, 2022