Expekt

Spanien såg ut att få klara sig utan sin lagkapten Alvaro Morata i semifinalen mot Frankrike. Men nu kommer en kovändning: anfallaren fick aldrig ett gult kort mot Tyskland.

De som såg Spanien mot Tyskland under fredagskvällen noterade tre tunga spanska kort i matchen, vilket skulle innebära avstängning i en potentiell semifinal. Mittbacken Robin Le Normand ådrog sig sitt andra i turneringen och blev avstängd och Dani Carvajal tog två gula mot Tyskland (ett på slutet) och missar även han EM-semifinalen.

Och sen så var det Alvaro Morata. Efter det avgörande målet i förlängningen kom det upp ett gult kort på Alvaro Morata i tv-sändningen, och även i UEFA:s officiella matchrapport. När Spanien sedan gick och vann mot Tyskland och blev klara för semifinal i EM så var alla överens: Alvaro Morata stängs av nästa match på grund av för många gula kort.

Men fick verkligen Morata ett gult kort i matchen? Det verkar inte så. UEFA tog nämligen bort det gula kortet på Alvaro Morata i sin officiella matchrapport och i och med det är det gula kortet struket och Morata bör därför vara tillgänglig för spel mot Frankrike i semifinalen den 9 juli.

Spanien får dock klara sig utan Dani Carvajal och Robin Le Normand i backlinjen. Pedri haltade dessutom ut efter sju minuter i kvartsfinalen och kan få det svårt att komma tillbaka enligt Daily Mail.

Uppdaterad 6 juli, 2024