Uppdaterad 28 september, 2018

Foto: Wikimedia

När Nations League drar igång i höst så inleds det hela med ett stort gruppspel, där de 50-talet deltagande nationerna deltas in i 16 olika grupper om 3-4 lag. Förutom att de lag som vinner sina grupper tar sig vidare till play-offspelet som äger rum under våren 2020 kommer fyra nationer att ta sig till turneringens allra första slutspel.

Slutspelet kommer att äga rum den 5–9 juni 2019 och hit tar sig lagen i division A som vinner sina grupper. Upplägget består utav två semifinaler varifrån vinnarna tar sig till den stora finalen. Segraren här får slutligen äran att lyfta den färgglada Nations League-pokalen.

Ännu är det inte klart vart detta slutspel kommer att äga rum, mer än att det är en utav de kvalificerade slutspelslagen som kommer att få hålla i dessa möten. De lag som därmed har möjligheten till att få göra detta är Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien, Schweiz, Island, Portugal, Italien, Polen, Spanien, England och Kroatien. Värdnationen beräknas vara bestämd i slutet utav året.

Här kan du läsa mer om turneringens slutspel

Sofie Hansson