Var spelas finalen i Nations League?

//Var spelas finalen i Nations League?

Var spelas finalen i Nations League?

Foto: Wikimedia

När Nations League drar igång i höst så inleds det hela med ett stort gruppspel, där de 50-talet deltagande nationerna deltas in i 16 olika grupper om 3-4 lag. Förutom att de lag som vinner sina grupper tar sig vidare till play-offspelet som äger rum under våren 2020 kommer fyra nationer att ta sig till turneringens allra första slutspel.

Slutspelet kommer att äga rum den 5–9 juni 2019 och hit tar sig lagen i division A som vinner sina grupper. Upplägget består utav två semifinaler varifrån vinnarna tar sig till den stora finalen. Segraren här får slutligen äran att lyfta den färgglada Nations League-pokalen.

Ännu är det inte klart vart detta slutspel kommer att äga rum, mer än att det är en utav de kvalificerade slutspelslagen som kommer att få hålla i dessa möten. De lag som därmed har möjligheten till att få göra detta är Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien, Schweiz, Island, Portugal, Italien, Polen, Spanien, England och Kroatien. Värdnationen beräknas vara bestämd i slutet utav året.

Här kan du läsa mer om turneringens slutspel

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:30:27+00:007 augusti, 2018|Nations League|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng