Expekt

Uppdaterad 25 oktober, 2023

Champions League, den mest prestigefyllda klubbturneringen i europeisk fotboll, har genom åren sett några av de mest begåvade fotbollsspelarna i världen. En av de mest framträdande statistiken som spelare strävar efter är att vara den som har gjort flest mål i turneringens historia. I denna artikel kommer vi att utforska vem som innehar den ärofyllda titeln.

Vem har gjort mest mål i Champions League?

Den person som har gjort flest mål i Champions League är Cristiano Ronaldo. Den portugisiska superstjärnan har för närvarande gjort 140 mål i turneringen, en bedrift som ingen annan spelare har kommit nära. Ronaldo har spelat för flera toppklubbar i Champions League, inklusive Manchester United, Real Madrid och Juventus. Lionel Messi har gjort 129 Champions League-mål. Båda spelarna har lämnat Europa för spel på andra kontinenter och kan ha spelat klart i UEFA Champions League. Den aktiva spelare som anno oktober 2023 har gjort flest mål är Robert Lewandowski som innehar en tredjeplats i historien. Zlatan Ibrahimovic har gjort 48 Champions League-mål vilket placerade honom på en 10:e plats i historien när han avslutade sin fotbollskarriär. Den listan kan komma att uppdateras i framtiden om folk kliver förbi Zlatan i skytteligan.

Ronaldos framgång i Champions League

Cristiano Ronaldo har haft en otrolig karriär i Champions League. Han vann turneringen för första gången med Manchester United 2008 och gjorde totalt 15 mål för klubben i turneringen. Men det var med Real Madrid som Ronaldo verkligen började dominera Champions League. Under hans tid med den spanska jätten gjorde han otroliga 105 mål på bara 101 matcher, vilket hjälpte klubben att vinna turneringen fyra gånger. Efter att ha flyttat till Juventus fortsatte Ronaldo att göra mål i Champions League, även om han aldrig vann turneringen med den italienska klubben.

Andra framstående målgörare i Champions League

Medan Cristiano Ronaldo leder listan över de mest framgångsrika målgörarna i Champions League, finns det andra spelare som också har gjort ett betydande avtryck i turneringen. Lionel Messi, den argentinska superstjärnan, ligger strax bakom Ronaldo med 129 mål. Messi har tillbringat större delen av sin karriär med Barcelona, där han vann Champions League fyra gånger. Andra framstående målgörare inkluderar Raúl, tidigare Real Madrid-spelare, och Karim Benzema, som också tillhört Real Madrid.

Den framtida utmanaren

När det gäller framtida utmanare till Ronaldos rekord, är det svårt att se någon som kommer att kunna matcha hans otroliga målproduktion i Champions League. Men det finns några unga talanger som kan göra ett försök. Erling Haaland, den superstjärna som erövrat Manchester City, har redan gjort ett stort avtryck i turneringen. Om han kan hålla sin nuvarande målform och fortsätta att spela i Champions League i många år framöver, kan han kanske en dag utmana Ronaldos rekord.

I sammanfattning är Cristiano Ronaldo den spelare som har gjort flest mål i Champions League, en bedrift som är ett kvitto på hans otroliga talang och långvariga karriär på högsta nivå. Medan andra spelare som Kylian Mbappé och Erling Haaland kanske kan utmana hans rekord i framtiden, förblir Ronaldo för närvarande ohotad som den mest framgångsrika målgöraren i Champions League historia.