Albin Ekdal har offentliggjort att EM-kvalmatchen mot Estland blir hans sista landskamp. Då blir mittfältaren lagkapten.

En lång landslagskarriär är till ända på söndag kväll. Efter landslagsdebuten mot Ukraina i oktober 2011 gör Albin Ekdal sin sista svenska landskamp tolv år senare. När Estland gästar Friends Arena på söndag går Ekdal ut i sin sisa kamp i den svenska tröjan.

– Det är väl ett beslut som vuxit fram den senaste tiden. Jag har hintat om det tidigare så det kommer väl inte som någon chock för er. Jag blir inte yngre och jag känner att jag kämpat mycket för det här laget och Sverige, säger Ekdal på presskonferensen dagen innan match.

Mittfältaren satt vid podiet tillsammans med Janne Andersson i egenskap av morgondagens lagkapten för svensk del. Förbundskaptenen vill hedra sin trogna mittfältare med kaptensbindeln mot Estland i Albin Ekdals 70:e och sista landskamp då han alltså avslutar landslagskarriären.

Efter Ekdals besked blev även hans lillebror Hjalmar Ekdal blixtinkallad till landslaget efter att Carl Starfelt tvingats lämna återbud på grund av sjukdom, något som möjligen ger lite extra krydda till söndagens EM-kvalmatch med start 18:00 på Friends Arena.

Uppdaterad 18 november, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play