Gruppspelet i U21 EM 2023 är nu avklarat och sexton lag har minskats ner till åtta. Redan i helgen inleds EM-slutspelet där allting ställs på sin spets. Här följer en summering av den sista gruppspelsomgången och de kommande mötena.

I grupp A lyckades Portugal få till en mycket efterlängtad seger som tog laget upp på en andraplats i tabellen bakom Georgien på lika många poäng. Detta efter att Tiago Dantas satte den avgörande straffen i 89:e minuten. I och med Georgiens oavgjorda möte med Nederländerna behöll laget sin placering och avancerar även de till kvartsfinal.

Redan inför den sista omgången var såväl Spanien och Ukraina klara för slutspel ifrån grupp B. Den delade poängen i det interna mötet gjorde att bägge lag hamnade på sju poäng, samtidigt som Kroatien och Rumänien tog sina första pinnar i deras inbördes möte.

Även England var redan på förhand klara för kvartsfinal och kunde fastställa sin topp-placering i och med en tredje rak seger. Tjeckien som inför matchdagen placerade i sig som tvåa blev dessvärre förbisprungna av Israel som vann det direkt avgörande mötet efter ett sent ledningsmål.

Från grupp D blir det Frankrike och Schweiz som avancerar. I ett kluster med tre lag på samma poäng blev det just Schweiz som knep den sista platsen i och med att man gjort fler mål i de interna mötena mellan lagen.

Resultat U21-EM, dag 5

Grupp A

Nederländerna – Georgien, 1-1

Portugal – Belgien, 2-1

Grupp B

Kroatien – Rumänien, 0-0

Spanien – Ukraina, 2-2

Resultat U21-EM, dag 6

Grupp C

Israel – Tjeckien, 1-0

England – Tyskland, 2-0

Grupp D

Italien – Norge, 0-1

Schweiz – Frankrike, 1-4

Så spelas kvartsfinalerna i U21 EM 2023

Lördag 1 juli

18:00 Georgien-Israel
21:00 Spanien-Schweiz

Söndag 2 juli

18:00 England-Portugal
21:00 Frankrike-Ukraina

Uppdaterad 29 juni, 2023