Unibet

Uppdaterad 30 oktober, 2019

Det var under EM-kval matchen mot England som delar av hemmapubliken i Bulgarien skämde ut sig. Det skreks rasistiska slagord mot Raheem Sterling och Tyrone Mings i det Engelska landslaget. Detta ledde till att domaren bröt matchen vid två tillfällen. Nu väljer Uefa att straffa Bulgarien inför kommande EM-kval matchen mot Tjeckien. 

Det spekulerades i att UEFA till och med skulle stänga av Bulgarien från fortsatt kvalspel efter skandalscenerna mot England. Så blev inte fallet utan UEFA väljer att straffa Bulgarien genom att de måste spela sin nästa EM-kval match inför tomma läktare. Bulgariens fotbollsförbund får även böter på 860 000 kronor för det inträffade.

Bulgarien har även satts upp på UEFA:s ”bevakningslista” de kommande två åren. Detta betyder att om det sker ytterligare saker kopplat till rasism kring Bulgariens matcher under denna perioden så kommer man återigen dömas till spel inför tomma läktare.

Straffat har fått hård kritik från olika håll då man anser att UEFA inte gått tillräckligt hårt åt för att stoppa händelser likt denna och att straffet för det inträffade är alldeles för lindrigt.

– Straffet är ett skämt sa Sky Sports expert Clinton Morrison

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här