Expekt

Sveriges spelschema till kvalet mot EM 2025 i Schweiz är släppt. Sverige inleder borta mot England den 5 april och avslutar kvalet i juli.

I tisdags kom grupperna till EM-kvalet 2024/25 för damlandslag mot Europamästerskapet i Schweiz nästa sommar. Där hamnade Sverige i Grupp A3 (A-divisionen) mot England, Frankrike och Irland. Nu har spelschemat presenterats till kvalspelet där Sverige fått alla sina speldagar och motståndare.

Blågult får möta stornationen England direkt och likaså Frankrike. Man startar EM-kvalet mot England på bortaplan den 5 april och möter sedan Frankrike på hemmaplan fyra dagar senare. Under maj- och juni-samlingen blir det dubbelmöten mot Irland, först borta och sedan hemma. I juli avslutas sedan ett intensivt kvalspel med möten mot Frankrike borta och England hemma.

Sverige siktar på att komma topp två i kvalgruppen för att nå direktavancemang. Men om man skulle sluta trea eller fyra och missa direktavancemang så väntar playoff-kval mot länder från andra divisioner först och främst. Detta spelas till hösten i två omgångar och är anledningen till det intensiva kvalspelet till våren och sommaren

Sveriges matchdagar i EM-kvalet, damer

Matcharenor och matchtider har ej fastställts ännu och presenteras senare.

5 april 2024
England – Sverige

9 april 2024
Sverige – Frankrike

31 maj 2024
Irland – Sverige

4 juni 2024
Sverige – Irland

12 juli 2024
Frankrike – Sverige

16 juli 2024
Sverige – England

Uppdaterad 7 mars, 2024