Expekt

Danmark tappade 1-0 till 1-1 i EM-premiären mot Slovenien. Detta efter en svag andra halvlek.
– Vi tappade två poäng, säger Pierre-Emile Höjbjerg i mixade zonen.

Det var inte alltför muntra danskar i mixade zonen efter det oavgjorda resultatet mot Slovenien (1-1). Danske mittfältsmotorn Pierre-Emile Höjbjerg säger att Danmark måste upp på hästen igen.

– Vi behöver vara bättre i nästa match och måste vara fit for fight mot England. Vi gav bort lite momentum till Slovenien istället för att göra 2-0 i andra halvlek. Vi tappade två poäng. Men nu ska vi resa oss igen, säger Tottenham-mittfältaren i mixade zonen i Stuttgart.

Förbundskapten Kasper Hjulmand stämde i bäcken, där han tycker att laget tappade orken och det intensiva spelet i andra halvlek, efter att man hade full kontroll i första halvlek.

– Jag tycker att vi spelade en bra första halvlek och fick en bra start på matchen. Men Slovenien var bra i andra halvlek. Jag vet inte om vi tappade orken men vi spelade med för lite intensitet. Jag tycker ändå att vi hade bra kontroll till en början men vi tappade intensiteten och var lite för passiva till slut, säger Kasper Hjulmand och fortsätter:

–  Har man 1-0 för länge så kan det lätt bli så här. 2-0 är så viktigt att få, vi pratade om det i pausen. Att vi behövde få in 2-0. Det är synd att vi inte kunde sätta dit det målet för att stänga matchen.

Målskytten Christian Eriksen, som fick göra sitt första EM-mål i karriären, var glad över målet men inte bara en poäng från premiären.

– Det var härligt att göra mål men jag hade hellre stått här med tre poäng istället. Det var ett wake up call för oss, säger Eriksen.

Reporter för EM-fotboll.se: Juuso Sallinen.

Uppdaterad 16 juni, 2024