Expekt

Jude Bellingham sköt England till kvartsfinal och firade. Detta kan nu leda till att han stängs av från måste-matchen mot Schweiz på lördag.

Det är tidningen The Athletic som rapporterar att de gester som 21-åringen ska ha gjort i samband med målet är vad som kan fälla honom. Detta i och med att de kan anses som ”obscena gester” eller ”kränkande och förolämpande beteende”, någon som ska straffas med rött kort enligt UEFAs regelverk. Stjärnan själv har dock förnekat att det hela ska ha varit riktat mot de slovakiska pelarna och deras fans.

”Ett internskämt med en gest mot några nära vänner som var på matchen. Inget annat än respekt för hur det slovakiska laget spelade i kväll”, skrev Bellingham på X (fd Twitter) under gårdagen.

Uefas disciplinära kommitté är de som kommer ta ett beslut om det hela, där de just nu inväntar domarrapporten för att eventuellt kunna bestraffa händelsen i efterhand.

England redan en man kort till kvartsfinal

Det är redan nu klart att laget får klara sig utan Marc Guéhi under kvartsfinalen, detta efter att han drog på sig sitt andra gula kort för mästerskapet under gårdagens match.