Expekt

Frankrike är klara för EM-kvartsfinal mot Portugal på fredag. Då får laget klara sig utan mittfältaren Adrien Rabiot. 

Det var under måndagens åttondelsfinal mot Belgien som Juventus-stjärnan drog på sig sin andra varning för mästerskapet. Hans första kort kom i gruppspelsfinalen mot Polen under förra veckan.

I den 24:e minuten lyfte svenske domaren Glenn Nyberg kortet, för tredje gången under matchen och tilldelade detta till just Rabiot.

De två korten tillsammans innebär nu att Adrien Rabiot missar nästa match som är fredagens kvartsfinal mot Portugal. Vid avancemang till semifinal kommer Rabiot dock vara tillbaka i laget.

Även Mbappé kan straffas

Efter gårdagens match har det även spekulerats i media kring att Kylian Mbappé kan bli straffad för sitt agerande i samband med Belgiens självmål.

Det var i matchens slutminuter som ett skott från Randal Kolo Muani gick på Jan Vertonghens fot och in i det belgiska målet, ett mål som gav Frankrike segern. Självklart innebar målet ett stort firande för det franska laget, men för Mbappé innebar det mer specifikt ett firande mitt framför Vertonghen, något som kan anses som ett hån rakt emot honom.

Glenn Nyberg var framme och pratade med stjärnan efter incidenten, men valde inte att lyfta kortet för det hela. Dock kan det bli så att situationen granskas i efterhand, såsom UEFA nu beslutat att föra med Jude Bellinghams målgester i Englands åttondelsfinal.

Uppdaterad 2 juli, 2024