Foto: Bildbyrån

Sverige förlorade öppningsmatchen i Algarve Cup med 1-0. På lördag får man chansen till revansch när Danmark väntar.

Det blev en tuff start på landslagsåret för förbundskapten Peter Gerhardsson. Tyskland dominerade kraftigt den första halvleken där Sverige hade svårt att få igång sitt passningsspel. Tyskland däremot satte full fart mot det svenska målet där målvakten Zećira Mušović fick bevisa klass tidigt i matchen.

Efter 34 spelade minuter tog Tyskland ledningen i matchen. Målet tillkom efter en hörna där Wolfsburgs anfallaren Svenja Huth kunde trycka in ledningsmålet. Tyskland fortsatte att sätta hög press på Sverige och var nära i första halvlek att kunna utöka ledningen.

I andra halvlek blev det ett bolltryggare Sverige som vi fick se. Tyskland lyckades inte alls sätta samma press på Sverige som man gjorde i första halvlek.

Sverige hade dock svårt att skapa riktiga målchanser och det dröjde till det endast var ett par minuter kvar av matchen när man satte in sin slutforcering. Sofia Jakobsson skulle ha fått med sig en straff när hon blev nerdragen i straffområdet, några minuter senare hade Jakobsson ett kalasläge att kvittera men istället för att skjuta så sökte Jakobsson efter en passning.

På det hela taget så var Tyskland en klass bättre än Sverige i denna match. För svensk del får man nu ladda om med ny match på lördag mot Danmark.

Glädjande i denna match var att 17-åriga Hanna Bennison visade att hon håller för internationellt spel.

 

Uppdaterad 8 februari, 2021