Expekt

EM-gruppspelet ger lagen endast tre chanser till att ta tillräckligt med poäng för att nå en av de två högsta placeringarna i tabellen, vilket krävs för att garantera ett avancemang till slutspelet. Idag spelar lagen i grupp A sina andra matcher och redan nu kan ett lag befästa sin plats i åttondelsfinal.

Det handlar delvis om värdnationen Tyskland, som gick segrande ur sin premiärmatch mot Skottland med hissnande 5-1, den största segern hittills i årets turnering. Men även om Schweiz, som även de vann sin EM-premiär mot Ungern med 3-1. De två lagen möts först i den sista matchomgången på söndag, men trots detta kan lagen redan idag få ihop tillräckligt med poäng för att befästa en plats i topp två.

Dagens matcher i grupp A:

Så kan Tyskland och Schweiz säkra EM-slutspel under onsdagen

Båda lagen vinner sina matcher

Tyskland och Schweiz går upp på sex poäng samtidigt som Ungern och Skottland står kvar på 0 poäng, vilket innebär att de båda blir klara för slutspel. Vem som blir gruppetta och grupptvåa avgörs på söndag.

Tyskland vinner, Schweiz förlorar

Tyskland går upp på sex poäng, Schweiz och Skottland står kvar på tre poäng samtidigt som Ungern står på 0 poäng. Ingen är i detta läge slutspelsklar då det finns en chans att tre lag slutar på sex poäng om Schweiz och Skottland vinner på söndag. Då blir det en intern tabell mellan dessa där man tittar på inbördes möten och målskillnad.

Schweiz vinner, Tyskland förlorar

Schweiz går upp på sex poäng, Tyskland och Skottland står kvar på tre poäng samtidigt som Ungern står på 0 poäng. Ingen är i detta läge slutspelsklar då det finns en chans att tre lag slutar på sex poäng om Tyskland och Skottland vinner på söndag. Då blir det en intern tabell mellan dessa där man tittar på inbördes möten och målskillnad.

Tyskland vinner, Schweiz spelar oavgjort

Tyskland kan med sex poäng spika en plats i EM-slutspelet, samtidigt som Schweiz på fyra poäng och Skottland på en poäng fortfarande har möjligheten att följa med värdnationen dit.

Schweiz vinner, Tyskland spelar oavgjort

Schweiz kan med sex poäng spika en plats i EM-slutspelet, samtidigt som Tyskland på fyra poäng och Skottland på en poäng fortfarande har möjligheten att följa med värdnationen dit.

Båda lagen spelar oavgjort

Både Tyskland och Schweiz klättrar upp på fyra poäng samtidigt som Ungern och Skottland står på en poäng. Detta innebär att Tyskland och Schweiz står med ena foten i EM-slutspelet men att det fortfarande krävs poäng i sista omgången för att inte lägga sitt öde i andras händer.

Tyskland förlorar, Schweiz spelar oavgjort

Schweiz går upp på fyra poäng, Tyskland och Ungern på tre poäng samt Skottland på 1 poäng. En utjämnad tabell gör att den sista matchomgången blir direkt avgörande för vilka som avancerar.

Schweiz förlorar, Tyskland spelar oavgjort

Tyskland går upp på fyra poäng, Schweiz och Skottland på tre poäng samt Ungern på 1 poäng. En utjämnad tabell gör att den sista matchomgången blir direkt avgörande för vilka som avancerar.

Båda lagen förlorar sina matcher

Alla lag i gruppen slutar på tre poäng efter andra matchomgången, vilket innebär att de två sista matcherna på söndag blir direkt avgörande.

Uppdaterad 19 juni, 2024