Expekt

September innehåller viktiga matcher på många håll och kanter, inte minst de blågula matcherna. Nedan listar vi spelschemat och viktiga tider för Sveriges EM-kvalmatcher samt kommentatorer och experter under matcherna i september mot Estland och Österrike. 

TV6 och Viaplay styr skutan när herrlandslaget tar sig an två oerhört viktiga matcher i september månad med kniven mot strupen i kvalet mot EM 2024 i Tyskland. Janne Anderssons mannar har två inkasserade förluster på tre matcher och behöver vinna mot både Estland och Österrike i september för att kunna ha en fortsatt realistisk dröm om EM-spel nästa sommar.

Kvalspelet sänds på Viaplays streamingtjänst men de svenska matcherna sänds också på TV6 där Viaplay-studion nere vid gräsplanen guidar tittarna genom sändningen. Med dryga timmen före avspark så börjar sändningarna i Viaplay och TV6 för att jobba upp stämningen inför de viktiga kvalmatcherna. Jennifer Kücükaslan kommer vara programledare vid båda sändningarna i september och kommer att bolla frågor med sina experter i form av Fredrik Ljungberg, Erik Niva, Lars Lagerbäck, Jonas Olsson och Glenn Strömberg.

På kommentatorsposition kommer Anders Bjuhr och Glenn Strömberg kommentera den första matchen medan Niklas Holmgren och Johanna Frisk kommenterar matchen mot Österrike på Friends Arena.

Spelschema

9 september:
Estland – Sverige (TV6/Viaplay)
18:00

12 september:
Sverige – Österrike (TV6/Viaplay)
20:45

Sändningstider, kommentatorer och programledare

Notera att informationen nedan kommer från Viaplay Group. Förändringar kan ske och det är inget som EM-fotboll.se ansvarar för.

Lördag 9 september (Estland-Sverige)
Sändning – 17:00-20:30 på Viaplay och TV6
Studion: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg, Lars Lagerbäck och Erik Niva
Kommentatorer: Anders Bjuhr ochGlenn Strömberg
Reporter: Ludvig Holmberg

Tisdag 12 september (Sverige-Österrike)
Sändning –  19:30-23:30 på Viaplay och TV6
Studion: Jennifer Kücükaslan, Fredrik Ljungberg, Jonas Olsson och Glenn Strömberg
Kommentatorer: Niklas Holmgren och Johanna Frisk
Reporter: Ludvig Holmberg

Uppdaterad 7 september, 2023