Bet365

Uppdaterad 28 september, 2018

Foto: Bildbyrån

I förra veckan uppdaterade FIFA sin världsranking för första gången efter att världsmästerskapet gick av stapeln. Rankingen baserar sig på lagens resultat i sina senast spelade matcher och flera europeiska landslag har gjort förflyttningar på listan i och med detta.

Det europeiska laget som klättrade allra mest efter sin VM-insats är Ryssland som tagit sig från en 70.e plats till en 49:e plats. Därefter kommer silvermedaljören Kroatien som tog sig in i topp-5 efter att ha klättrat 16 placeringar. Tredje största framsteget gjorde det svenska landslaget som numera kan titulera sig som det trettonde bästa laget i världen.

Samtidigt är det lag som tappat placeringar efter senaste månadernas spel. Tyskland som tidigare toppade listan åkte ut redan i VM:s gruppspel och dalade i och med detta ner till en femtondeplats. Även Polen och Island gjorde tapp på tio placeringar vardera.

Skulle divisionerna till höstens Nations League lottas idag är det flera lag som skulle placera sig helt annorlunda än vad de nu kommer att göra. Bland annat skulle Sverige befinna sig i division A istället för B.

Europa dominerar i toppen

Ser man till lagen i topp-10 så är det främst europeiska lag som finns med där. 8 av 10 nationer kommer ifrån vår kontinent, vilket säkerställer vilken stark del av fotbollsvärlden som representeras här.

Sofie Hansson