Den svenska kvalpremiären för U21-landslaget slutade inte såsom man hade hoppats på. Mötet med Irland på Guldfågeln Arena bjöd på en ljus inledning, men ett tufft Irland som till slut inte gick att blockera.

Hemmalaget inledde matchen starkast och kunde efter en svag inledning få till matchens första anfall. Det var även Sverige som inledde målskyttet då Mattias Svanberg kunde sätta bollen i det bortre krysset i den nittonde minuten. Efter detta vaknade det irländska laget till och kunde få till två raka hörnor som dock inte resulterade i något mål. Laget fortsatte sedan att mata på, men när signalen ljöd för slutet av den första halvleken kvarstod den svenska ledningen.

Det höga trycket från irländarna fortsatte när matchen startade på nytt och efter dryga tio minuter landade en boll i det svenska nätet. Detta mål dömdes dock bort då man på reprisen kunde se att bollen gick in via armen på en irländsk spelare. Kort därpå tilldelades Irland straff och här gjorde Pontus Dahlberg en jätteräddning som lät Sverige behålla ledningen.

Dock höll inte detta övertag speciellt länge, utan knappt fem minuter senare kunde tabell-ledarna kvittera genom Troy Perry. Detta gav laget ytterligare energi som ledde till två ytterligare mål i slutminuterna. När matchen avslutades efter fem minuters övertid var ställningen 3-1 till besökarna och Sverige gick därmed miste om sina första möjliga kvalpoäng.

– Vi klarade tyvärr inte av att fullfölja matchen som vi hade hoppats. Vi blev både långa som lag och mellan lagdelarna vilket gjorde att vi fick springa oerhört mycket både i försvar och anfall. Det klarade vi inte riktigt av. När vi sedan väl blev mer kompakta lyckades vi inte samarbeta på det sättet som vi hade önskat. Vi är så klart jättebesvikna över förlusten, säger Roland Nilsson till Svenskfotboll.se.

Sverige ligger nu fyra i tabellen och i nästa kvalmöte som äger rum den 12 oktober väntar grupptvåan Island på Olympia i Helsingborg.