Expekt

Frankrike har fått kritik för att de spelar en ”tråkig” fotboll. Något som inte bekymrar förbundskaptenen Didier Deschamps, inte minst efter frågan från den svenske journalisten Olof Lundh.
– Jag är ledsen om svenskarna blir uttråkade av vår fotboll, säger Deschamps.

TV4-journalisten och Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh var en av många reportrar som ställde frågor på Frankrikes presskonferens igår. På dagen före match var det en lättsam stämning på Frankrikes presskonferens där dock nyss nämnde Lundh kanske rev upp lite gamla sår hos fransmännen. Han ställde nämligen frågan till Frankrikes förbundskapten hur han såg på kritiken att Frankrike spelat en tråkig fotboll under EM och att många tycker att man borde få ut mer av det material som finns i truppen.

– Är du svensk? Nej nej nej, du bor i Frankrike väl? Och är utklädd till svensk, svarar Didier Deschamps skämtsamt och fortsätter:

– Vet du: om du inte vill kolla på oss, kolla på en annan match. Om du blir uttråkad så är det okej att du kollar på en annan match. Det är ett europeiskt mästerskap, det är väldigt svårt för alla att ta sig så här långt. Men vi har förmågan att göra många franska män och kvinnor lyckliga med våra resultat, speciellt i en tid som är svår för vårt land.

Frågan från Lundh rev ner lite skratt på presskonferensen då de franska journalisterna tidigare ställt frågan till Deschamps under flertalet tillfällen under turneringens gång. Nu stack svenske Olof Lundh ut hakan och påminde Deschamps om kritiken.

– Jag är ledsen om svenskarna blir uttråkade av vår fotboll. Men det bekymrar mig inte så mycket, säger Didier Deschamps.

Frankrike möter Spanien ikväll 21:00 i EM-semifinal, en match som sänds av just TV4.