Foto: Pixabay

Gruppspelet i U21 EM är nu avklarat och det står därmed klart vilka fyra lag som tar sig vidare till semifinalerna. Dessutom är dessa nationer klara för spel i de olympiska spelen 2020.

I grupp A hamnade såväl Italien som Spanien och Polen på sex poäng vardera, där Spanien slutligen placerade sig överst i och med en bättre målskillnad. Tyskland kunde efter att ha fått med sig en poäng i sin sista gruppspelsmatch ta hem förstaplatsen i grupp B och i grupp C var det Rumänien som tack vare en bättre målskillnad tog hem topp-placeringen i grupp C. Frankrike som hamnade på samma poäng tog sig vidare till slutspelet som den bästa grupptvåan.

De fyra lagen kommer nu att mötas i semifinalerna på torsdag, där Tyskland möter Rumänien samtidigt som Spanien ställs mot Frankrike. Förutom att lagen nu kommer göra upp om U21-titeln har lagen kvalificerat sig till de olympiska spelen i Japan nästa sommar. Förutom dessa europeiska lag är värdnationen klar för spel och under hösten kommer ytterligare nationer bli klara.

>> Här hittar ni allt om slutspelet i U21 EM

Uppdaterad 16 oktober, 2023