Expekt

Hedvig Lindahl stod alla matcher för Sverige i EM och därmed också semifinalen mot England, där hon släppte fyra bollar förbi sig. Nu uttalar sig veteranen efter uttåget på sin Instagram.

Det blev ingen rolig tisdagskväll för alla fotbollssvenskar, svenska landslaget i allmänhet och Hedvig Lindahl i synnerhet. Efter en svag svensk andra halvlek fick Hedvig Lindahl släppa förbi sig fyra bollar totalt i matchen, där många anser att målvakten borde ha räddat minst två.

I dagens samhälle präglas mycket av sociala medier, där stjärnor kan få utstå både hat och kärlek och det har bevittnats båda parter mot den svenska målvakten i dagarna. Några dagar efter uttåget ur EM försöker Hedvig Lindahl sätta ord på sin upplevelse under England-matchen.

Vaknar mitt på natten. Har svårt att sova. Skam. Känner igen känslan. Samma känsla som jag varit orolig att känna i samband med laguttagningar där jag satsat allt. Att inte bli vald, att bli ensam kvar med skammen över att inte vara bra nog. Att släppa in en tunnel och en lobb på världsscenen får samma skamkänsla att skölja över mig. Så förnedrande. Så jävla pinsamt”, skriver Lindahl på Instagram.

Lindahl skriver också att hon är väldigt stolt över sig själv, laget och alla fans som nådde England under mästerskapet. Tacksamheten mot de svenska fansen och det stöd hon och laget har fått under och efter mästerskapet. Hon vill också få sagt att hon och hela laget är självkritiska efter insatsen mot England, och utvärderar sina prestationer.

Kritik kan vi ta”, skriver Lindahl och fortsätter sitt meddelande till fansen:

Men avslutningsvis. 99 procent av alla meddelanden är fyllda med kärlek. Ni har skickat så många! Visst är det så att i lagsport vinner och förlorar man tillsammans. Ni såg till att vi vann allt som gick att vinna utanför planen. TACK för allt, den energi ni spred är den som kommer föra Sverige till framgångar i framtiden”.

Öppnar för att sluta

Hedvig Lindahl är en av de spelare som gjort flest landskamper för Sverige i historien. Och 39-åringen har skrivit på ett kontrakt med Djurgården, vilket innebär att hennes klubbkarriär fortsätter minst en säsong till. Men huruvida Lindahl fortsätter i landslaget är ännu oklart, då hon öppnar en dörr för att ge över stafettpinnen.

Jag är stolt över mig själv för jag vet att jag gjorde allt jag kunde. Tyvärr räckte det inte och nu är det troligen dags att låta någon annan få chansen”, skriver hon.