Expekt

England och Nederländerna spelar semifinal i fotbolls-EM 2024. Nedan listar vi allt du behöver veta inför den häftiga semin i Dortmund.

Igår besegrade Spanien ett Frankrike med 2-1 för att segla vidare till EM-final i Berlin på söndagen den 14 juli. Idag, onsdagen den 10 juli, väntar nästa semifinal där ett nytt finallag ska koras. Blir det England eller Nederländerna som kniper den sista finalplatsen? Det vet vi sent ikväll.

Inget av lagen saknar någon spelare på grund av avstängning.

Var sänds England mot Nederländerna?

Semifinalen mellan Holland och England sänds på SVT1 och i SVT Play , onsdagen den 10 juli, med avspark 21:00 (sändningen startar 20:00). André Pops tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

André Pops är programledare för studion som inleds 20:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har han experterna Therese Strömberg och Daniel Nannskog bland andra. Kommentatorer för matchen är Chris Härenstam och Glenn Strömberg. Reporter på plats är Johan Kücükaslan.

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

Nederländerna leds av den tidigare landslagsbacken Ronald Koeman.

England leds av den tidigare landslagsbacken Gareth Southgate.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Tysken Felix Zwayer blåser i pipan under semifinalen.

Favoritskap och odds

England ligger som vissa favoriter i mötet, med odds på 2.80 gånger pengarna på engelsk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 2.85 under ordinarie tid och holländsk seger ger 3.20 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka väntar i final?

Vinnarna mellan England och Nederländerna får möta Spanien i EM-final 2024. Spanien besegrade Frankrike med 2-1 i den andra semifinalen.

Uppdaterad 10 juli, 2024