Foto: Bildbyrån

Idag ska Sverige återigen göra entre på Friends Arena när Portugal kommer på besök i Nations League. Det är de regerande mästarna i Nations League som står på andra sidan och de visade i sin första match mot Kroatien att formen verkligen är på plats. Återigen en tuff match för Janne Andersson och han spelare att försöka lösa poäng i gruppspelet. Avsparkstiden är 20:45!

Sverige stod för en stabil insats i premiärmatchen mot Frankrike, dessvärre ledde insatsen inte till några poäng efter att den franska supertalangen Kylian Mbappé stod för en fin individuell prestation och kunde göra 1-0 målet som även blev slutresultatet i matchen.

Nu ska Sverige återigen spela match mot en stornation när Portugal kommer på besök och en ny chans till att försöka plocka poäng för Sverige.

Det mesta som rapporterats inför matchen mot Portugal i svensk media har handlat om Dejan Kulusevskis. Ska han få starta i landslaget eller inte? Många har haft åsikter kring att Janne Andersson valde att bänka den svenska supertalangen i matchen mot Frankrike och endast ge honom 20 minuters speltid. Det återstår att se om Kulusevski finns med från start i matchen mot Portugal eller inte.

En sak som är säkert dock är att anfallaren Marcus Berg till den här matchen kommer att bära kaptensbindeln för det svenska landslaget för första gången i sin landslagskarriär.

Det kommer dock bli en otroligt tuff uppgift då Portugal som senast Nations League spelade vann hela turneringen, de visade även i premiärmatchen av årets Nations League att formen är på topp då de fullkomligt körde över Kroatien med 4-1. Siffrorna kunde dock ha blivit betydligt större då Portugal under matchen hade 26 skott och utöver sina fyra mål hade tre skott som träffade målramen. Detta var alltså ett Portugal utan världsstjärnan Cristiano Ronaldo som vilade den här matchen på grund att han hade problem med en tå. Nu är dock Ronaldo återigen med i truppen och allt talar för att han kommer starta mot Sverige. Så ytterligare ett anfallsvapen i världsklass för Sverige att se upp för.

Det kryllar av spelare i världstoppen i Portugal och den nya generationen som kommit upp efter Ronaldo har verkligen tagit för sig i klubbar runt om i europa och är nu redo att ta Portugal till nästa nivå. Så för att Sverige ska kunna få med sig några poäng från den här matchen gäller det att de svenska landslaget har gjort sin läxa gällande hur de ska stoppa Portugals offensiv.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 februari, 2021