Expekt

Foto: Bildbyrån

Detta skulle bli en promenadseger för Sverige, en match bara skulle spelas av, men motståndarna ville annat. Om det inte var för Hedvig Lindahls fina ingripanden och Janogys kyla så hade denna match kunnat slutat helt annorlunda.

Sverige sätter ett högt tempo direkt från matchens start. Sverige får frispark på Ungerns planhalva i 13:e minuten. En bra frispark av Asllani och sedan en fin nick av Magdalena Eriksson som ger Sverige ledningen med 1-0.

Ungerskorna blir inte modfällda för det. De avvaktar rätt läge och sedan ställer de om blixtsnabbt. Laget kommer upp med många spelare, dock har Sverige tur att det sista passet och avsluten är såpass dåliga att de aldrig blir farliga.

Sedan är det en längre period som är ganska händelselös. Fram till de 10 sista minuterna i halvleken. Då är det enbart Hedvigs Lindahls skicklighet som räddar Sverige. Ett Sverige som kan gå till halvtidsvila med ledning 1-0.

Janogy tar sig fram själv på vänster sida om mittplan. Janogy dribblar 2 spelare och sätter sedan bollen i bortre stolpen. Sverige leder nu med 2-0 efter bara en spelad minut i 2:a halvlek.

Bara 4 minuter senare är hon framme igen. Janogy nickar in 3-0 till Sverige. Jakobsson med ett fint inlägg och Janogy får stå helt fri och nicka in bollen. Sofia Jakobsson sätter 4-0 på övertid och Kullashi 5-0.

Bäst på planen idag var Janogy och Lindahl, de fixade Sveriges seger.

Det blev till slut den enkla segern som Sverige skulle ta. Matchen slutar 5-0 och Sverige har nu 6 poäng och toppar gruppen före Island på samma poäng. Tisdag 8/10  möter svenskorna Slovakien.

Uppdaterad 16 oktober, 2023