Peter Gerhardsson kommer att få samla Damlandslaget även i januari månad. Sverige kommer nämligen åka på ett träningsläger i Portugal med enbart spelare från Damallsvenskan i truppen.

För herrlandslaget har ”Januariturnén” varit ett givet inslag de senaste åren med undantag under coronapandemin. Där brukar förbundskaptenen för herrarna kunna ta ut spelare från de skandinaviska ligorna för att testa dessa i landslagsmiljön.

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet (SvFF) att damerna kommer att få sitt egna januariläger 2023. Mellan 9-17 januari kommer landslaget vara samlade i Portugal och Albufeira för ett läger där Peter Gerhardsson endast kommer ta ut spelare med klubbtillhörigheter från Damallsvenskan. Någon landskamp är ännu inte inbokad även om SvFF håller den dörren öppen under lägret.

– Det känns bra att vi kan genomföra den här samlingen i januari. Under våren inför VM har vi bara två officiella FIFA-samlingar, så detta blir en ytterligare möjlighet att se spelare i vår landslagsmiljö och få en kortsiktig inventering inför mästerskapet i sommar. Samtidigt är det här spelare som är aktuella för landslaget även på sikt, så långsiktigt blir det också viktigt att spelarna får möjlighet att lära känna vår miljö och hur vi arbetar på en samling, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SvFF:s hemsida.

Truppen till lägret i Portugal tas ut den 6 december.

Uppdaterad 1 december, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play