Expekt

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Foto: Bildbyrån

Efter nästan 17 år som huvudtränare för det tyska landslaget så har förbundskaptenen Joackim Löw tillsammans med det tyska fotbollsförbundet gemensamt kommit överens om att gå skilda vägar. Löw kommer att lämna posten som förbundskapten för Tyskland efter sommarens EM-slutspel. Jörgen Klopp som har haft en tung säsong i Liverpool pekas nu ut som hans ersättare. 

Joachim Löw tog över som huvudtränare för det tyska landslaget 2006 när han efterträdde Jörgen Klinsmann, som han var assisterande förbundskapten för från 2004. Den nu 61-årige Löw har sedan dess varit förbundskapten för Tyskland och trots framgångar har han under året fått utstå mycket kritik.

Joachim Löw väljer alltså att bryta sitt kontrakt med det tyska förbundet i förtid efter sommarens EM-slutspel. Hans kontrakt skulle annars ha gått ut efter VM i Qatar 2022.

– Jag tar det här medvetna steget med stolthet och enorm tacksamhet. Samtidigt som jag också är väldigt motiverad att fortsätta över EM, säger Joachim Löw i ett pressmeddelande på förbundets hemsida.

Joachim Löw har under sin period som förbundskapten vunnit VM-guld 2014, VM-brons 2010 och ett EM-silver 2008. Men då Tyskland inte lyckats i de senaste mästerskapen så har Löw fått utstå en hel del kritik.

Redan nu spekuleras det i Joachim Löw’s ersättare som förbundskapten i Tyskland och den som pekas ut som hans ersättare är Jörgen Klopp. Den tyske tränaren har haft en tung säsong i Liverpool men klubben har gått ut i media och sagt att man fortsatt har förtroende för sin tränare och att man vill ha kvar honom i klubben. Ett scenario som brittisk media har tagit upp är att Jörgen Klopp lämnar för att bli tysk förbundskapten och att han ersätt av Liverpool-legendaren Steven Gerrard som haft stora framgångar som huvudtränare i sin nuvarande klubb Glasgow Rangers.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna