Expekt

Jude Bellingham tystade kritikerna genom att göra ett drömmål till 1-1 för England i åttondelsfinalens slutsekunder. Efter matchen var Bellingham nöjd med att slå tillbaka mot sina kritiker.
– Det var kanske ett meddelande till några, säger han på presskonferensen efter segern mot Slovakien.

England var bara sekunder ifrån att åka ut ur fotbolls EM 2024 redan i åttondelsfinal. Då dök superstjärnan Jude Bellingham upp och tog matchen till förlängning, efter ett drömmål via en bicycleta. Han medger att det var tunga minuter på slutet, och att tankarna kom nära inpå honom när England såg ut att gå mot förlust mot uppstickaren Slovakien.

– Det är såklart jobbigare under en slutspelsmatch. Du går och tänker på att du behöver lyssna på allt skitsnack efteråt, och du tänker på känslan att behöva göra folk besvikna. Men på 30 sekunder kan en spark ändra mycket, säger han på presskonferensen och fortsätter:

– Det är ingen känsla som jag tycker om, men när det går åt andra hållet känns det jättebra. Jag har haft det som en vana (att avgöra) i Madrid och det är klart att den delen av mitt spel har blivit bättre. Det känns jätteskönt att jag kunde ta med det in till denna match.

Efter målet skrek Jude Bellingham ut ”who else?”. Ett meddelande till många kritiker i journalistkåren och bland tyckare och experter, likaså fans.

– Jag tror att adrenalinet kommer. Det är en kombination av flera saker. Att spela för England är njutbart men det är också en hel del press. Folk snackar mycket skit och det är skönt när du kan leverera. Du får ge tillbaka lite. Det är ibland jobbigt att snacka öppet som en fotbollsspelare i intervjuer, vi blir alltid bedömda på ett annat sätt. För mig blir det en befrielse att göra mål, och det blir kanske ett meddelande till några stycken. Men det var mest glädjefyllt där jag var full av adrenalin, säger han och fortsätter:

– Ofta så blir det jobbigt med en högintensiv press på dig. Fansen förväntar sig mycket av oss oavsett hur det gått i tidigare turneringar. Många snackar mycket och jag tror att du behöver ta det personligt ibland. Vi jobbar och tränar så hårt för detta, för fansen, och ibland går det dåligt. Det är inte alltid så kul att höra men du kan använda dig av det och för stunder som detta är det skönt att ge tillbaka lite till vissa, antar jag.

Jude Bellingham fick också frågan om målet var ett av hans bästa och viktigaste i karriären.

– Hmm, förmodligen. Det måste vara uppe där, säger han och avslutar på presspodiet i Gelsenkirchen.

Uppdaterad 30 juni, 2024