TOPPTIPSET 20/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:29

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Malmö – Elfsborg 1
2. Aarhus – Bröndby 1
3. Rosenborg – Brann 1X2
4. Genk – Royal Antwerp 1X2
5. Anderlecht – Club Brugge X2
6. Tranmare – Morecambe 1X2
7. Lecce – Venezia 1
8. Monza – Cittadella 12

Vi får en skandinavisk inledning på torsdagens Topptips då Allsvenskan, Superligaen och Eliteserien startar kalaset. Därefter kastar vi oss ut i Europa där Jupiler League, League Two och Serie B står för underhållningen. Tre finurliga spikar och ett par möjliga megarensare är identifierade, ni hänger väl med?

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:29

💰 Spiken! – Malmö FF

Ett skadedrabbat och formsvagt Elfsborg reser till det skånska gräset på Stadion för att brottas med de regerande mästarna. Någon ändring på boråsarnas formkurva blir det inte. Malmö stämmer i bäcken.

💣 Skrällen! – Royal Antwerp

Genk får oerhört svårt att rubba Club Brugge i topp, men till andraplatsen ska det utan tvivel räcka. Royal Antwerp jagar i sin tur tredjeplatsen och värdet i österled är alldeles för bra för att blunda för.

1. Malmö FF – Elfsborg 1

Rapsen blommar i Skåne och detsamma kan även sägas om mesta mästarna Malmö FF. Trots en något tveksam inledning är Di Blåe endast två poäng bakom Djurgården i topp och insatsen mot Kalmar var en helgjuten sådan. Colak, Christiansen och Ahmedhodzic visade sig från sin bästa sida, kommer trion och övriga upp i samma nivå denna afton får Elfsborg enorma bekymmer med att hänga med. Boråsarna har på två matcher tappat lika många 2-0-ledningar, den senaste renderade i 2-3 i nacken mot Halmstad. Med en nedåtgående formkurva och rejäla skadebekymmer blir det inte fler poäng i Malmö. Spikad etta.

2. Aarhus – Bröndby 1

I takt med att Midtjylland stått för en ganska knackig Mästerskapsrunda har Bröndby bjudits in i kampen om ligatiteln, men vi misstänker att de gulblå inte äter ikapp de två poängen som skiljde inför veckans omgång när de ställs mot AGF Aarhus. Värdarna har bara förlorat ett av de senaste sju inbördes mötena och när viktiga spelare som Lindström och Jung fattas gästerna på grund av avstängningar blickar vi västerut. Aarhus kan vid seger närma sig FC Köpenhamn på tredjeplatsen och då ettan ser ut att erbjuda spelvärde behövs inga garderingar. Spik!

3. Rosenborg – Brann X

Eliteserien är fortfarande i sin linda och för Brann har inledningen varit att likna vid en mardröm. Rikard Norlings gamla lag står noterade för tre raka förluster och målskillnaden 1-10 är inte mycket att skryta med. Grabbarna från Bergen kan med det sagt bättre än så och Rosenborg får se upp hemma på Lerkendal. Här fick RBK stryk med 2-3 mot samma opponent i fjol och sin vana trogen streckar svenska folket upp Åge Hareides mannar till oerhört stora favoriter. Vi är dock inte benägna att hålla med. Skrällchans finns definitivt uppe i Trondheim och här får gärna alla tecken finnas med så fort som möjligt.

4. Genk – Royal Antwerp X

Två omgångar återstår av Mästerskapsrundan i Jupiler League och det ska till mer än magi för att Genk ska lyckas ro hem guldet. Fem poäng skiljer upp till Club Brugge i topp och det är för mycket för att Smurfarna ska kunna tro på det. Andraplatsen är däremot så gott som klar och då risk finns för bristande motivation får inte den övervärderade ettan lämnas ensam denna afton. Royal Antwerp har nog med spets i truppen för att kunna störa och då gästerna i sin tur kan nå tredjeplatsen kommer de motiverade till Luminus Arena. Det syns inte på strecken. Alla tecken ögonaböj.

5. Anderlecht – Club Brugge 2

Förmodat ensidig matchbild att vänta på Lotto Park där Club Brugge kan avgöra titelstriden. Tre poäng och saken är biff för de blåsvarta. Lang, Dost och Vanaken är alla spelare med spetsegenskaper som inte riktigt finns hos Anderlecht, men Vincent Kompany och hans adepter kommer givetvis att hålla emot så gott de kan. Fyra raka utan seger vittnar dock om att den forna stormakten inte är som bäst för dagen och känslan är att värdarna får nöja sig med max en pinne även här. X2 ska vara tillräckligt.

6. Tranmere – Morecambe X

Det ska spelas playoff mot League One i Liverpool denna afton. Tranmere har anor från högre sammanhang i både laget och staden, men säkra går inte The Super White Army trots fördelen av eget gräs. Morecambe har aldrig någonsin spelat League One-fotboll och här motiveras gästerna av att en sensation ligger nära till hands. I ligaspelet vann aktörerna respektive bortamöte och precis lika ovisst är det den här gången. Räcker finanserna till är alla tecken att föredra på Prenton Park.

7. Lecce – Venezia 1

Kupongen går i mål på stöveln där Venezia sitter i pole position till playoff-finalen. Herrarna från Venedig vann det vändande mötet mot Lecce med 1-0 i måndags, men ledningen är med det sagt en bräcklig sådan. Lecce, med John Björkengren på mittfältet, är erkänt starka på Via del Mare och kommer Vargarna bara upp i ansenlig nivå ska de kunna vända detta underläge. Håller sig ettan under 45 procent är det bara att bocka och buga, stannar den i trakter omkring samma priser är det likväl ett sunt singelstreck.

8. Monza – Cittadella 1

På tal om underlägen står Monza inför ett rejält sådant denna torsdag. Silvio Berlusconis nya projekt torskade med hela 0-3 senast mot Cittadella och därmed är mediemogulens dröm om ett återtåg till Serie A i allra högsta grad hotat. Med spelare som Balotelli, Boateng och Gytkjaer finns absolut kvalitet nog för att tro på en vändning, men vi misstänker också att Cittadella kommer att få fina ytor att ställa om på. Det ska inte underskattas i Lombardiet. Tvåan får gärna sällskapa ettan i vad som förväntas bli en öppen matchbild.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Malmö FF – Elfsborg 1
2. Aarhus – Bröndby 1
3. Rosenborg – Brann 1×2
4. Genk – Royal Antwerp 1×2
5. Anderlecht – Club Brugge x2
6. Tranmere – Morecambe 1×2
7. Lecce – Venezia 1
8. Monza – Cittadella 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 20 maj, 2021