Det svenska landslaget har bokat in en träningslandskamp i oktober mot Skottland, för att komplettera under VM-kvalsamlingen. Matchen spelas den 26 oktober på bortaplan.

Just nu så är det svenska damlandslaget samlade i Slovakien för att förbereda sig inför VM-kvalet som sparkas igång på fredag mot just Slovakien. Sedan följer en match mot Georgien på Gamla Ullevi för att fullborda denna landslagssamling.

I oktober åker sedan landslaget till Irland för att gästa i Dublin i samma VM-kvalgrupp. Men under landslagssamlingen i oktober så har Sverige endast en tävlingsmatch och har letat efter att hitta ett motstånd för en träningslandskamp under samlingen.

Och nu har man hittat sin motståndare. Sverige blir kvar på de Brittiska öarna under samlingen då man endast tar sig till Skottland för möte med skottarna utanför Glasgow. Matchdatumet är 26 oktober och matchen kommer att sändas i SVT:s kanaler.

– Det är så klart viktigt att vi får till en andra match under samlingen för att få ytterligare möjligheter till speltid tillsammans och där vi kan fortsätta arbeta med det vi vill göra bra på planen. Dessutom passar det bra logistiskt att ta oss vidare till Skottland för match efter VM-kvalmatchen mot Irland, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Uppdaterad 15 september, 2021