Expekt

Inga andra landslagsspelare är smittade av Covid-19 efter tisdagens båda positiva fall. Enligt de PCR-tester som landslaget gjort, visade samtliga negativt. 

Den stora frågan i de svenska EM-förberedelserna de senaste dagarna har varit huruvida fler spelare kommer att bli smittade av Covid-19 efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testats positivt för viruset.

Under gårdagsförmiddagen kom ytterligare en oro kring det svenska landslaget då mittbacken Pontus Jansson skippade förmiddagsträningen på grund av att han var hängig. Landslaget tog ett snabbtest på Jansson som visade negativt. Och nu kommer lugnande besked.

Under gårdagskvällen testade landslaget samtliga spelare och ledare på plats i Göteborg och nu har svaren kommit. Spelartruppen och ledarstaben genomförde ett PCR-test under gårdagen och samtliga tester visade negativt, det meddelar herrlandslagets presschef Jakob Kakembo Andersson i ett pressmeddelande.

Testerna som genomfördes igår gäller inte Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg. De båda talangerna har sedan tidigare som sagt testats positivt för Covid-19 och hålls fortsatt isolerade från övriga landslaget.

Uppdaterad 6 oktober, 2021