Expekt

Foto: Bildbyrån

Sebastian Andersson gjorde under den gånga säsongen stor succé i Union Berlin. Totalt blev det 12 mål för Andersson i Bundesliga vilket gjorde honom till Union Berlins bästa målskytt. Hans insatser i Bundesliga gjorde att större klubbar visat intresse för honom. Det har varit rykten om både Valencia och Brighton men nu står det klart att landslagsanfallaren lämnar Union Berlin för Bundesliga konkurrenten FC Köln. 

Sebastian Andersson som har hunnit fylla 29 år har nu alltså tagit nästa steg i sin fotbollskarriär. Efter två säsonger i Union Berlin där han första säsongen var med och tog upp klubben från 2.Bundesliga till Bundesliga och under sin första säsong i Bundesliga blev lagets bästa målskytt så väntar nu nya äventyr.

FC Köln har värvat den svenska landslagsanfallaren för 50 miljoner med ett kontrakt som sträcker sig över de kommande 3 säsongerna.

Köln hade ingen vidare säsong förra året och laget slutade på en 14:e plats i tabellen. Nu återstår det att se om Sebastian Andersson kan hjälpa laget att nå nya höjder den här säsongen.

– Jag är glad över att vara här. Den här övergången är en bra möjlighet, jag behövde ett nytt äventyr och ny motivation. Köln är ett bra steg för mig, säger Sebastian Andersson i en intervju på Kölns Twitterkonto.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 16 september, 2020